Dental Alliance
December 5, 2022

Leonard Achiriloaei: Am convocat Comitetul Local pentru Situații de Urgență, având în vedere starea de necesitate generată de lipsa furnizării apei în municipiul Roman!

Acoperisul1

Hotel & Restaurant Phoenix Roman

În data de 3 octombrie, Compania Județeană ApaServ a făcut public anunțul de raționalizare a furnizării apei potabile către populație, agenți economici și instituțiile din municipiul Roman. Având un total de 11 ore cu presiune scăzută, dar faptic fără apă în zona centrală, am convocat de îndată Comitetul Local pentru Situații în cadrul căruia am adoptat o Hotărâre care va fi transmisă Prefecturii Piatra Neamț. Aceasta are, conform legii, obligația să convoace cât mai repede Comitetul Județean pentru Situații de Urgență pentru a lua măsuri în consecință.
Am solicitat imperativ sprijin financiar la nivel județean și guvernamental pentru acoperirea cheltuielilor suplimentare cu furnizarea apei potabile de la S.C. ApaVital Iași, până la restabilirea situației. De asemenea, am solicitat dispunerea intervenției în regim de urgență cu lucrări necesare pentru asigurarea unui nivel optim al apei în captarea Pildești-Simionești, înlocuirea conductelor unde s-au constatat defecțiuni majore și cerem dispunerea efectuării unei expertize tehnice care să constate cauzele și prioritățile de intervenție.
Totodată, am avut o întâlnire cu toți reprezentanții asociațiilor de proprietari din municipiul Roman, pentru a vedea exact care zone sunt afectate și în ce măsură.
Am explicat celor prezenți că Primăria Municipiului Roman nu gestionează resursa de apă, nu este cea care oprește apa și am explicat eforturile pe care le întreprindem pentru ieșirea din această problemă.
Oferim întregul nostru sprijin pentru rezolvarea acestei situații, responsabilitatea căzând integral în sarcina specialiștilor companiei județene. Noi continuăm să realizăm investițiile solicitate de către ApaServ, ei fiind cei care au obligația de a veni cu un plan de investiție și de intervenție directă.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.