Dental Alliance

Laurentiu Leoreanu

Lucian Micu

Leonard Achiriloaei: Două blocuri de locuințe din municipiul Roman vor fi reabilitate termic prin PNRR!

0
YRY Residence

Restaurant Portofino

Go Padel Roman

Reabilitarea energetică a blocurilor de locuințe a fost și este o preocupare pentru mine. În anul 2021 s-a finalizat reabilitarea termică și energetică a 7 blocuri de locuințe situate pe Bulevardul Roman Mușat, strada Libertății și Anton Pann. Sunt conștient că foarte mulți romașcani au depus eforturi pentru termoizolarea locuinței, că multe proiecte au fost realizate individual sau prin asociații.
Administrația locală continuă demersurile în această direcție, printre proiectele care au fost aprobate prin PNRR, numărându-se reabilitarea termică a două blocuri – blocul 3, scările A și B din strada Ion Ionescu de la Brad și blocul nr. 1 aflat pe Fundătura Duzilor. Renovarea energetică va fi asigurată exclusiv din fonduri europene, lucrările având ca obiectiv principal reducerea consumului de energie.
Proiectul prevede ca protecția termică să se facă prin montarea unui strat de izolație termică din vată minerală bazaltică în grosime de 15 cm, amplasat pe suprafața exterioară a pereților. Vor fi executate și eventuale lucrări de reparații în ceea ce privește planeitatea, iar pe conturul tâmplăriei diminuarea punților termice se va realiza prin dispunerea unui strat de polistiren extrudat cu o grosime de minim 5 cm în zona glafurilor exterioare.
Este propusă schimbarea tâmplăriei existente cu una din PVC, cu trei foi de geam termoizolant, refacerea planșeului superior și aplicarea de vată minerală bazaltică, refacerea și înlocuirea instalațiilor electrice deteriorate sau defecte și utilizarea cu precădere a corpurilor de iluminat cu LED.
Valoarea eligibilă pentru reabilitarea celor două blocuri este de 7.610.144 lei, iar perioada de implementare a activităților proiectului este până la 31 august 2026.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.