Dental Alliance
February 6, 2023

Leonard Achiriloaei: I-am convocat astăzi, 6 septembrie, pe decidenții companiei APASERV, într-o ședință de lucru, pentru a clarifica situația gravă în care se află municipiul Roman privind furnizarea apei potabile!

YRY Residence

Acoperisul1

Serviciul de furnizare a apei, pe care sunt obligați să îl asigure 24 de ore din 24, nu este de mult realizat în mod continuu, iar problema noastră, a tuturor romașcanilor, trebuie să devină și pentru companie o prioritate!
Am discutat ferm cu directorul ApaServ, domnul Mușat Bogdan, dar și cu reprezentanții departamentului tehnic, diversele probleme neplăcute în care ne aflăm și am solicitat ca de urgență să fie luate următoarele măsuri:
🔴 În primă fază, revenirea la programul de presiune redusă, în mod excepțional, doar pe timpul nopții, în intervalul 23:00 – 05:00;
🔴 Reducerea la maximum a timpului de reacție și de rezolvare a problemelor sesizate pe raza municipiului Roman;
🔴 Redimensionarea și dotarea corespunzătoare a echipelor de intervenție;
🔴 Existența și aplicarea unui program de decolmatare, curățare a traseelor și căminelor de canalizare;
🔴 Asigurarea unui stoc de capace de canal pentru intervenție rapidă în caz de degradare;
Totodată, voi demara procedurile pentru renegocierea clauzelor contractuale existente în contractul de delegare încheiat cu ApaServ. Iau în considerare propunerea de diminuare a tarifelor pentru perioada în care serviciul nu este furnizat la capacitate maximă.
Voi readuce pe agenda propunerilor modul de distribuire a redevenței pe care ApaServ trebuie să o plătească, astfel încât 90% din valoarea acesteia să fie alocată către investiții și doar 10% către reparații, pe o durată de 5 ani.
Trebuie ca toate părțile implicate să conștientizeze importanța serviciului de furnizare a apei ca fiind o problemă de sănătate și de siguranță, iar rezolvarea va fi posibilă numai printr-un efort comun!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap