Oana Bulai

December 2, 2020

Leonard Achiriloaei: Incubator de afaceri / hub, la fostul liceu NR 1din Roman

Un mediu economic sănătos se traduce în final prin resursă financiară comunitară pentru a realiza investițiile dorite de romașcani, dar și prin desenarea unui spațiu comunitar atractiv pentru alte investiții importante pentru comunitate. Suportul administrației locale pentru dezvoltarea mediului de afaceri este o investiție în viitorul comunității noastre, pe termen mediu și lung, pentru că dincolo de confortul urban direct, acesta nu poate exista într-un oraș debalansat economic.

În aceste condiții, unul dintre proiectele importante pentru echipa Partidului Național Liberal este acela de construire a unui incubator de afaceri / hub, care să permită – direct și indirect – susținerea inițiativelor venite preponderent din partea tinerilor, dar nu numai, producând plus valoare și locuri de muncă în municipiul Roman.

Sub forma unui centru de afaceri, cu birouri, săli de conferință, dar și cu spații de producție și sală de mese, va oferi, la prețuri modice, spațiul de desfășurare pentru antreprenorii locali aflați la început de drum, permițându-le dezvoltarea ulterioară. Un număr mare de afaceri, mici sau medii, se pierd pe drum, deși ar avea potențial de succes, din cauza costurilor logistice mari și care sunt greu de suportat la debutul investiției. Acest incubator de afaceri urmărește facilitarea acestui parcurs spre eficientizare, fiind – în esență – o fază de tranzit până la stabilizarea resurselor proprii ale firmelor.

În acest centru își vor desfășura activitatea mai multe start up-uri, iar atunci când vor lucra sub același acoperiș, vor avea oportunitatea să intre în contact cu antreprenori din aceeași industrie sau din arii conexe și de suport, care pot veni cu sugestii reciproce pentru a îmbunătățirea produselor. Vor fi organizate evenimente speciale care să pună în contact micile afaceri, în scopul final al conlucrării și stabilizării domeniilor de activitate și vor primi consultanță financiară / juridică, pentru a fi bine pregătiți în deciziile pe care le vor lua spre consolidarea afacerii. Prin acest mediu favorabil dezvoltării afacerilor, prin promovarea parteneriatelor dintre firmele din incubator și cele mature, consultanță și facilitarea descoperirii de noi potențiali investitori, se urmărește crearea unui cluster – grupare de producători, utilizatori și/sau beneficiari, în scopul punerii în aplicare a bunelor practici din U.E., în vederea creșterii competitivități operatorilor economici locali.

Ca reper investițional este vizat un sector din spațiul fostului liceu nr. 1, zonă care se află în conservare, dar care riscă o degradare accentuată în viitor. Mai mult decât atât, întreaga arie se dorește a fi reabilitată, pentru a aduce plus valoare comunității.

Partidul Național Liberal investește în viitor și în dezvoltarea economică a municipiului Roman!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.