Dental Alliance
March 5, 2024

Leonard Achiriloaei: Procedurile pentru reabilitarea rezervorului de înmagazinare a apei potabile de 5000 de metri cubi, precum și cele pentru Artera Est, sunt în linie dreaptă!

0
Carmangeria La Cimpoeșu

YRY Residence

Restaurant Portofino

Casa Căpraru

Vreau să vă asigur că investițiile de modernizare a rețelei de alimentare cu apă potabilă sunt o prioritate, iar în această direcție urmăm toți pașii necesari, conform legii. În urma demersurilor pe care le-am întreprins, municipiul Roman se află pe lista obiectivelor finanțate prin Programul Național „Anghel Saligny”, cu cele două investiții de importanță vitală: apa și infrastructura rutieră.
Pentru aceste două proiecte, Documentația de Avizare a Lucrărilor de Investiții (DALI) a fost elaborată, iar în ședința Consiliului Local care va avea loc în această săptămână, am propus aprobarea lucrărilor de reabilitare și actualizarea indicatorilor economici.
Etapele propuse spre executare, în cazul rezervorului de la gară, presupun următoarele lucrări: curățare și spălare bazin la interior, desfacere tencuieli și impermeabilizare degradări existente, reparații locale la elementele din beton armat acolo unde este cazul, injectări ale fisurilor, tencuieli interioare și exterioare speciale, termoizolare cu membrane tip EDPM, montarea pieselor noi de trecere, trotuare perimetrale etc.
Pentru camera de vane este propusă refacerea completă a acesteia, precum și reabilitarea instalației hidraulice prin înlocuirea completă a conductelor de alimentare cu conducte din PEHD 10 bar, distribuție și preaplin, refacerea instalației electrice și refacerea suporților și a scărilor de acces. Toate acestea, vor asigura apa potabilă în municipiul Roman, timp de 24 de ore, în cazul unei avarii.
Valoarea totală a investiției este de 4.946.693 lei, din care cofinanțarea municipiului Roman este de 505.591 lei.
Rămânând la acest capitol, un pas înainte a fost făcut și de compania APASERV – în urma discuțiilor și a ședințelor comune de lucru, aceasta demarând lucrările de înlocuire a conductei de transport apă, de pe strada Anton Pann – lucrări estimate la 557.395 lei, conform autorizației de construcție. A fost emis și certificatul de urbanism pentru înlocuirea rețelei de alimentare de pe strada Libertății, investiția aflându-se în acest moment în perioada de obținere a avizelor necesare.
În ceea ce privește modernizarea Arterei Roman-Est, DJ 207A-strada Plopilor-DN2 – aceasta va fi reabilitată pe o lungime totală de 3,7 km, lățime parte carosabilă: 7 metri, lungime rigole carosabile: 1440 metri. Vor fi executate șanțuri pe lungime de 2484 metri, se va monta parapet greu W3 pe o lungime de 3500 metri, vor fi montate 110 indicatoare rutiere și executate marcaje longitudinale: 11091 metri.
Valoarea totală a investiției este de 31.515.726 lei, din care cofinanțarea municipiului Roman este de 8.515.726 lei.
Urmează ca în cel mai scurt timp să fie inițiată procedura de achiziție a documentațiilor tehnice DTAC și PTH, emiterea autorizației de construire și achiziționarea serviciilor de execuție. Așa cum am precizat, sunt pași legali, absolut necesari, termene pe care trebuie să le acceptăm pentru a beneficia de această finanțare importantă de care avem nevoie.
Cu fiecare demers făcut, aliniat la procedurile legale, ne apropiem de un nou rezultat favorabil pentru ceea ce înseamnă dezvoltarea municipiului Roman și condiții mai bune de trai!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.