January 27, 2021

Leonard Achiriloaei : Rămânem preocupați de siguranța copiilor noștri!

În contextul acutizării crizei de sănătate publică, accesul echitabil la educație trebuie să rămână esențial. Sunt preocupat de siguranța copiilor, motiv pentru care mă aflu într-un dialog deschis cu directorii unităților de învățământ și într-o colaborare continuă cu primarul municipiului Roman, doamna Roxana Iorga.

Astfel, a doua tranșă de materiale sanitare a fost livrată în intervalul 5-6 octombrie, în cele 13 unități de învățământ cu personalitate juridică din municipiul nostru. Au fost repartizate 90.350 de măști de protecție și 755 litri de soluție dezinfectantă pentru mâini.

La acest moment, fiecare unitate școlară deține propria procedură, înaintată către ISJ Neamț, pentru prevenirea infectării cu virusul SARS-Cov2.

Alături de domnul deputat Laurențiu Dan Leoreanu, am propus deschiderea unei linii de creditare, din bugetul local, pentru testarea cadrelor didactice. Suma totală ce va fi asigurată este de 114.000 lei. Testarea personalului didactic va fi hotărâtă de Consiliile de Administrație din fiecare unitate școlară.

Știm că nu există nicio activitate în comunitate care să fie absolvită de riscuri, tocmai din acest motiv, acum, mai mult ca oricând, vă îndemn să acționăm cu responsabilitate!

 
Leonard Achiriloaei

ȘtiiCă?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.