Dental Alliance
December 9, 2023

Leonard Achiriloaei: “Vom avea la îndemână o soluție simplă pentru colectarea și reciclarea ambalajelor!”

0
YRY Residence

Restaurant Portofino

Revelion Casa Chianti

Pentru a crește gradul de reciclare și a proteja mediul înconjurător, la nivel național a fost constituit un proiect de anvergură care îşi propune să introducă ambalajele de băuturi din plastic, aluminiu și sticlă, într-o economie circulară. Sistemul de Garanție-Returnare (SGR) va fi implementat la nivelul unităților comerciale, care în momentul de față se pot înrola în acest program și care, vor avea disponibile puncte de returnare a ambalajelor. Practic, după golirea ambalajului, consumatorul va trebui să îl aducă într-unul dintre punctele de returnare organizate de comercianți. În schimbul ambalajului gol, consumatorul va primi înapoi, pe loc, valoarea garanției de 50 de bani pentru fiecare ambalaj returnat, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal, chiar dacă respectivul produs nu a fost cumpărat din acea locație.
Este foarte important ca noi toți, să adoptăm un stil de viață care să protejeze mediul, punând accentul pe colectarea selectivă. Din păcate, în 2022, la nivelul municipiului Roman am realizat un procent de reciclare selectivă de doar 19%, în timp ce ținta propusă era de 50%. Bineînțeles, neîndeplinirea indicatorului cerut de către Ministerul Mediului, atrage penalități pe care fiecare administrație trebuie să le suporte și care nu sunt deloc mici. De aceea cred că orice astfel de acțiune merită a fi promovată, prin orice canal de comunicare, dar mai ales prin exemplul personal.

Urmăriți-ne pe Google News

Ca orice instituție media locală, și Roman24.ro supraviețuiește pe baza reclamelor afișate pe site, sau a contractelor publicitare. Alege să susții activitatea Roman24 printr-o donație folosind butonul de mai jos

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap