January 19, 2021

Lista județelor unde mască sanitară este obligatorie. Măsuri aplicate în jurul școlilor sau în toate spațiile exterioare

Creșterea alarmantă a numărului de cazuri de infectări cu COVID 19 a necesitat luarea unor decizii la nivelul Comitetelor Județene pentru Situații de Urgentă. Mai multe județe au luat decizia ca purtarea măștii sanitare să fie obligatorie pe o rază de 100 de metri în jurul unităților de învăţământ, iar mai nou chiar și purtarea măștii devine obligatorie în spațiile exterioare din mai multe localități din județul Alba.

Primele județe care au anunțat măsura a fost Galați, Botoșani și Cluj unde unde a crescut îngrijorător numărul de cazuri.

 Și autoritățile din Dâmbovița a decis să impună măsura, însă doar în localităţile în care rata de îmbolnăvire cu COVID-19 a depășit  1,5 la o mie de locuitori. Astfel în localitățile Credevia, Glodeni, Ocniţa, Titu, Moţăieni, Perşinari, Ulmi au fost impuse măsuri restrictive.

În județul Sibiu, în toate localitățile va fi obligatoriu portul măștii în jurul unităților de învățământ.

Purtarea măștii este obligatorie și în București, între orele 7.45-21.15, în zona școlilor. Deși inițial s-a stabilit distanța de 100 m, autoritățile s-au răzgândit și acum măștile de protecție devin obligatorii la 50 de metri de școli.

Și la Vaslui s-a luat decizia purtării măștii în apropierea unităților de învățământ dar distanța este este de 20 de metri.

Autoritățile au anunțat că interzic pelerinajele religioase iar restaurantele se închid în zonele cu multe infectări. Localitățile cu peste 3 cazuri la mie intră în carantină.

În județul Alba autoritățile au luat decizia ca localitățile Alba Iulia, Aiud, Sebeș, Abrud, Berghin, Blandiana, Ciugud, Cricău, Galda de Jos, Hopârta, Rădești, Săliștea, Șibot și Stremț, unde rata de incidență cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor de îmbolnăvire cu SARS-COV-2 a depășit 1,5/1000 de locuitori vor intra în vigoare RESTRICȚII, de joi, de la ora 00.00.

În localitățile respective, măștile sunt obligatorii în spațiile publice exterioare , firmele și instituțiile publice trebuie să găsească soluții pentru ca angajații să lucreze în regim de telemuncă.

Lista județelor unde e obligatoriu portul măștii în jurul școlilor sau în spatiile publice exterioare

 1. Galați (din 5 octombrie)
 2. Botoșani (din 6 octombrie)
 3. Cluj (din 7 octombrie)
 4. 4.Dâmbovița (din 7 octombrie, în localitățile Credevia, Glodeni, Ocniţa, Titu, Moţăieni, Perşinari, Ulmi)

  5. Sibiu (7 – 20 octombrie)

  6. București (din 7 octombrie)

  7. Arad (din 7 până pe 14 octombrie)

  8. Giurgiu (din 7 octombrie)

  9. Brașov (din 7 octombrie)

  10. Vaslui (din 8 octombrie)

  11. Prahova (din 8 octombrie până pe 14 octombrie)

  12. Buzău (din 8 octombrie)

  13. Olt (din 8 octombrie)

  14. Alba din 8 octombrie (localitățile Alba Iulia, Aiud, Sebeș, Abrud, Berghin, Blandiana, Ciugud, Cricău, Galda de Jos, Hopârta, Rădești, Săliștea, Șibot și Stremț- purtarea măștilor este obligatorie în spațiile publice exterioare)

ȘtiiCă?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.