În săptămâna 17-22 iulie, Agenția Județeană de Ocupare a Forței de Muncă Neamț dă liber un număr total de 559 locuri de muncă. Dintre acestea, în capitala județului, Piatra Neamț, sunt libere 235 joburi și la Târgu Neamț 131. Agenția Locală de la Roman pune la dispoziția șomerilor din municipiu și comunele Zonei Metropolitane un număr de 193 de locuri de muncă, cu 16 mai puține ca la începutul lunii iulie.

În domeniul industriei, sunt date ca libere 68 de locuri de muncă, cele mai multe fiind cele de confecționer-asamblor articole din textile, unde sunt libere 10 locuri. Tot în domeniul industriei, se caută 26 de muncitori necalificați. În domeniul industriei textile se caută 20 de operatori-confecționer industrie îmbrăcăminte.

Foarte puține locuri sunt date libere, în această săptămână, în domeniul construcțiilor, agriculturii și silviculturii, unde sunt 37 de posturi. Se caută 11 dulgheri, 10 fierari betoniști și 14 muncitori necalificați. În domeniul comerțului și serviciilor sunt libere, în această săptămână, 88 de locuri de muncă. Cele mai multe locuri libere se găsesc tot pentru muncitorii necalificați. Se caută 6 bucătari și 5 electricieni întreținere și reparații.

Se caută și 5 vânzători pentru diverse magazine. În rest, câte un post-două pentru celelalte meserii. Pentru absolvenți de studii superioare sunt libere  7 posturi, respectiv 1 inginer constructor, 2 ingineri producție, 2 ingineri proiectare și 2 contabili. Cei interesați de un loc de muncă trebuie să ia legătura cu Agenția Locală de Ocupare a Forței de Muncă Roman, din strada Olteniei. (Flora ORDEAN)