PSD Roman

September 22, 2020

Lucian Micu: Treaba unui primar nu se termină niciodată, pentru că rolul lui este de a se asigura că alocă resurse și timp pentru dezvoltarea fiecărui sector

Treaba unui primar nu se termină niciodată, pentru că rolul lui este de a se asigura că alocă resurse și timp pentru dezvoltarea fiecărui sector. Investim în acest an în mai multe domenii, iar pe lângă marile lucrări în infrastructura rutieră și pietonală, am lansat alte proiecte majore de refacere a spațiilor în care învață copiii noștri. Săptămâna trecută v-am prezentat imagini de la lucrările de modernizare și extindere a creșei Smirodava, un proiect realizat din fonduri europene. Astăzi, vă arăt câteva imagini de la lucrările de refacere a corpului B al Școlii Vasile Alecsandri și a grădiniței nr. 2 cu program normal – Casa C.C.Iliescu, de altfel ambele clădiri monument istoric. Practic, cele două imobile se refac în totalitate, de la fundație și până la acoperiș, pentru ca elevii și cadrele didactice să poate studia în condiții cât mai bune și clădirile să dăinuie peste timp.

Aștept ca, în acest an, să semnăm contractele de finanțare din fonduri europene, pentru modernizarea altor unități de învățământ: Liceul Tehnologic Vasile Sav, corpul D al Colegiului Național Roman Vodă, Școala de Arte Sergiu Celibidache, Școala Carol I, Școala Costache Negri, precum și construirea unei grădinițe noi în cartierul Favorit. Aceste câteva milioane de euro obținute de la UE vor asigura dezvoltarea importantă a infrastructurii educaționale din orașul nostru, iar un spațiu optim de învățare îi va ajuta și pe elevi, dar și pe profesori, să-și ducă la bun final și cu succes misiunea.

Pentru că vorbim de educație și succesul acesteia, le doresc rezultate cât mai bune elevilor care participă, începând de astăzi, la examenele care-i ajută să facă un nou pas către maturitate și emoții pozitive părinților!

Lucian Micu

Primar, Municipiul Roman

PNL Roman

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.