September 19, 2021

Ludovic Orban, președintele Camerei Deputaților: nu mai sunt bani pentru creșterea alocațiilor pentru copii, la 1 iulie!

cnrv

IAAm broke

Dacă vă așteptați ca a doua ”creștere” a alocațiilor pentru copii să se petreacă – așa cum era anunțat – la 1 iulie, aflați că ea nu va mai fi pusă în aplicare pentru că statul nu mai are bani. Această declarația vine de la Victor Orban, președintele Camerei Deputaților și al PNL.

Ludovic Orban spune că alocațiile vor rămâne cu creșterea de la 1 ianuarie. Cea programată pentru 1 iulie, cu 20%, nu este posibilă pentru că bugetul nu permite.

„Punctul meu de vedere e simplu și clar, corespunde cu cel al domnului prim ministru. Și anume că trebuie adoptată forma din Senat, pentru că nu există spațiu bugetar pentru a mai putea susține încă o creștere de la 1 iulie. A existat creșterea de la 1 ianuarie, nu ne mai putem permite încă una. Și aici va trebui să consolidăm această decizie a coaliției, pe care am luat-o deja o dată.”, a declarat Ludovic Orban.

Anunțata creștere a alocațiilor trebuia efectuată în cinci etape de valoare nominală egală. De la 1 ianuarie a fost aplicată a doua creștere, de 20%, astfel încât cuantumul alocației a devenit 427 lei pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani și copii cu handicap și 214 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 ani şi 18 ani.

 

ȘtiiCă?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.