Luni se redeschide Arena Mall Bacău

Între noile măsuri de relaxare propuse și care intră în vigoare începând de luni se numără și redeschiderea mall-urilor, motiv de bucurie pentru mulți băcăuani.

Închis în urmă cu aproape trei luni din cauza pandemiei de COVID-19, Arena Mall își redeschide luni porțile și trebuie subliniat că există o serie de noutăți. Practic, mall-ul se bucură de un nou look, perioada de pendemie fiind dedicată unor schimbări care să aducă un aer nou.

 

Astfel, a fost schimbată toată gresia de la parter, iar în contextul actual, au fost montate la intrări porți ca la aeroport, cu camere de termoviziune și vor exista două ceck-point-uri la intrările dinspre est și vest, intrarea dinspre nord devenind doar ieșire de urgență.

A fost redus numărul de „insulițe” (acele standuri din mijlocul culoarelor-n.r) și a fost îmbunătățit sistemul de aer condiționat.

Pentru o bună funcționare s-au marcat trasee, practic fiind vorba de un circuit, pentru ca totul să fie în siguranță. Accesul în Arena Mall se face cu masca obligatorie, iar la intrare, pentru cei care nu au, unitatea va asigura gratuit măști de protecție, dar pentru un număr restâns de clienți.

„Suntem pregătiți pentru orice… Cât despre situație, eu iau faptul că s-a întâmplat și trebuie să ies mai întărit din asta. Cred că suntem printre puținele mall-uri din țară care redeschidem cu același număr de chiriași, chiar dacă am terminat câteva contracte, dar au venit alții. Deci, din acest punct de vedere veți descoperi noutăți”, a declarat Ovidiu Budeanu, proprietarul Arena Mall, care a făcut referire și la unele zone din mall.

În primul rând este vorba de cinema, care cel mai probabil se va redeschide din august, Budeanu explicând că oricum ar fi fost dificilă redeschiderea acum, având în vedere că cinematografia la nivel mondial este în impas.

În „stand by” rămâne și zona de food, un alt loc în care s-au făcut investiții, zonă care se speră a fi redeschisă la următoarea relaxare, cel mai probabil la 1 iulie. Programul la Arena Mall va fi de luni până joi de la ora 10.00 la ora 21.00, iar în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, de la 10.00 la 22.00.

Dacă nu demult Ovidiu Budeanu vorbea despre o extindere a mall-ului, situația de criză a schimbat planurile afaceristului băcăuan din acest punct de vedere. Ce se va întâmpla în continuare ne-a spus chiar proprietarul Arena Mall:

„Lucrăm la acest aspect. Deja am luat certificatul de urbanism de la primărie. Pot spune că, într-un fel m-a ajutat pandemia pentru că am schimbat proiectul. Va fi ceva mult mai simplu, cu terase, cu piațete… Va fi altfel, dar extinderea va avea loc cu certitudine, numai că vom duce proiectul pentru 2022. Cred că în jur de 30 noiembrie 2022 și totul va fi diferit.”

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.