Lup paznic la oi: un polițist botoșănean, cu atribuții de gestionar, și-a însușit tigările de contrabandă confiscate
San Marco Roman

Lup paznic la oi: un polițist botoșănean, cu atribuții de gestionar, și-a însușit tigările de contrabandă confiscate

Ofițerii Direcției Generale Anticorupție au finalizat cercetările iar procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoșani a dispus trimiterea în judecată a unui agent de poliție în cadrul I.P.J. Botoșani, inculpat pentru săvârşirea infracţiunilor de delapidare şi contrabandă în formă asimilată.

În fapt, inculpatul, în perioada 2017 – 2018 (la intervale de una – două zile, fără a putea fi stabilit cu exactitate numărul actelor materiale), în calitate de polițist, având funcţia de agent tehnician criminalist în cadrul I.P.J. Botoşani, cu atribuţii de gestionar, și-a însușit și folosit, în interes personal, mai multe mijloace de probă aflate în gestiunea sa, respectiv 1.500 de pachete de țigări care făceau obiectul unui dosar penal aflat în lucru la structura de investigare a infracțiunilor de criminalitate economică, precum și alte 519 pachete de țigări de diferite mărci, ce făceau obiectul unui alt dosar penal aflat în lucru la structura de poliție rutieră. fapte ce echivalează, în același timp cu deținerea acestor bunuri, care trebuiau plasate sub un regim vamal, cunoscând că acestea provin din fapte de contrabandă cu țigarete. Valoarea totală a prejudiciului cauzat bugetului de stat a fost calculată la suma de 22.682 de lei, precum şi 1.000 de lei ce face obiectul unui dosar penal privind fapte de corupție, aflat în lucru tot la structura de investigare a infracțiunilor de criminalitate economică.

Ofițerii Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Botoșani au fost delegați să efectueze activități de cercetare penală și investigativ-operative în vederea realizării materialului probator, în baza căruia a fost adoptată soluția menționată.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.