Conform site-ului ”Vestea” lupta electorală de la Roman se complică, prin apariția ”candidatului de serviciu”, nimeni altul decât ”independentul” George Norocel Harabagiu, cel care a intrat în cursa pentru fotoliul de primar și la alegerile generale  la termen, cele din iunie 2016, tot cu scopul de a ”rupe” din voturile romașcanilor. Acesta revine în campania actuală printr-o declarație la fel de belicoasă ca cea de anul trecut

 

”Am fost determinat să candidez de faptul că la Primăria Roman candidat nu este domnul Micu. Sunt destul de abil și de hârșit ca să înțeleg că mă voi lupta în această campanie tot cu primarul din umbră, Dan Laurențiu Leoreanu. Ziua Judecății se apropie. Îi transmit lui Leoreanu că urmează episodul 2 – Revanșa”, declară viitorul candidat.

Și continuând în același mod, Norocel Harabagiu susține că scopul lui este acela de a-și apăra cele 135 de voturi obținute,  în vara lui 2016, respectiv 0,63%, susținând că ar avea obligația ”morală” în fața celor care l-au votat, pentru a le arăta, zice potențialul candidat, că ”parteneriatul” lor contează. De văzut dacă nu  este posibil să mai apară vreo contestație a faptului că ar fi clar și pentru un neavizat faptul că domiciliul acestuia la Roman a rămas la fel de fictiv ca în vara trecută, când a devenit ”cetățean adoptat al Romanului”, doar pentru a candida și tot cu scopul de a ”rupe” voturi”. De reamintit faptul că anul trecut a apărut o contestație a candidaturii sale din partea jurnalistei Teo Rusu (Baciu), însă la recurs Harabagiu și-a câștigat dreptul constituțional de a alege și a fi ales.

La alegerile parțiale din 11 iunie vor candida în ordinea intrării în cursa electorală : Marius Neculai din partea PSD, Radu Samson, din partea USR și Lucian Micu din partea PNL, lansat la sfârșitul săptămânii trecute. Când și cum va reuși Norocel George Harabagiu să strîngă cele 1.000 de semnături, care reprezintă 1% din numărul alegătorilor înscriși în Registrul electoral permanent, și cu ce fonduri  își va susține campania electorală, în condițiile în care Autoritatea Electorală Permanentă decontează cheltuielile unui independent doar dacă obține 3% din totalul voturilor valabil exprimate, rămâne iarăși de văzut. La Roman, la alegerile locale din 11 iunie 2016, erau înscriși, în listele electorale, 47.131 alegători. Numărul de alegători înscriși în liste ar putea să se modifice cu cîteva zeci în plus, sau minus, ținând cont că ele trebuie actualizate cu cei care au împlinit 18 ani și că trebuie scoși din liste decedații.

„Îmi voi apăra cele 132 de voturi luate în vara lui 2016, indiferent de candidat. Am o obligaţie morală în faţa celor care m-au votat, trebuie să arată că parteneriatul nostru contează”.