PSD Roman

September 19, 2020

Luptătorii SAS, angrenați într-o acțiune de depistare a persoanelor branșate ilegal la rețeaua de energie electrică în Piatra Neamț

2 infracțiuni de furt de energie electrică și executarea sau folosirea de instalații clandestine în scopul racordării directe la rețea sau pentru ocolirea echipamentelor de măsurare, au fost constatate de polițiști, în urma unei acțiuni desfășurate ieri.

La data de 10 iulie a.c., în intervalul 06.00 – 11.30, polițiștii Serviciului de Ordine Publică împreună cu polițiști din cadrul Poliției municipiului Piatra Neamț, Biroul Rutier Piatra Neamț, Serviciul Criminalistic, jandarmi din cadrul I.J.J Neamț și G.J.M. Bacău, însoțiți de specialiști ai S.C. Delgaz Grid S.R.L., reprezentanți ai Evidenței Populației și din cadrul Primăriei municipiului Piatra Neamț, au desfășurat o acțiune pentru despistarea persoanelor care sunt branșate ilegal la rețeaua electrică în cartierul Speranța, anexă a municipiului Piatra Neamț.

Cu ocazia verificării legalității racordării la sistemul de distribuție a energiei electrice și alimentării cu energie electrică, au constatat, în flagrant delict, 2 infracțiuni conform art. 228 alin. 1 și 3 din Cod Penal și art. 92, alin. 2 din Legea nr. 123/2012.

În cadrul acțiunii, 4 persoane identificate au fost puse în legalitate pe linie de evidență a populației.

Au fost aplicate 5 sancțiuni contravenționale conform OUG 97 din 2005, în valoare de 400 de lei.

Față de două persoane, polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunilor prevăzute de art. 228 alin. 1 și 3 din Cod Penal și art. 92, alin. 2 din Legea nr. 123/2012.

În activități au fost angrenați luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale.

PNL Roman

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.