Dental Alliance
March 24, 2023

MAE, atenționare de călătorie în Grecia. Restricţii în transportul public din Atena

grecia
YRY Residence

Depozit Legume-Fructe

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Republica Elenă că în cursul zilei de joi, 17 noiembrie, autorităţile elene au adoptat măsuri de restricţionare şi deviere a circulaţiei urbane în capitala Atena, concomitent cu suplimentarea măsurilor de securitate, în anumite locuri.

Măsurile sunt impuse pe fondul comemorării „Revoltei studenţilor împotriva juntei militare”.

Astfel, vor fi închise zonele aflate în perimetrul străzilor: Bulevardul Patision, Panepistimiou, Piaţa Omonia, Stadiou, Akadimias, Piaţa Syntagma, Vasilisis Sofia, Alexandras, Syggrou, Athinas, Ermou, Mesogion şi Kifisias.

De asemenea, staţia de metrou „Megaro Mousikis” se va închide la ora 15,00, iar staţiile „Syntagma” şi „Evangelismos” se vor închide la ora 16,30.

Circulaţia autovehiculelor va fi întreruptă după ora 12,00, iar staţionarea şi parcarea autovehiculelor vor fi interzise după ora 6,00.

Autorităţile elene recomandă tuturor persoanelor să evite deplasările în aceste zone, deoarece pot avea loc manifestaţii spontane şi altercaţii între forţele de ordine şi participanţi.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena +302106710035 şi Consulatului General al României de la Salonic +302310340088, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi numărul de telefon de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Republica Elenă +306978996222 şi al Consulatului General al României de la Salonic +306946049076.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor web atena.mae.rosalonic.mae.rowww.emy.grwww.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă”, care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

Agerpres

Urmăriți-ne pe Google News

Ca orice instituție media locală, și Roman24.ro supraviețuiește pe baza reclamelor afișate pe site, sau a contractelor publicitare. Alege să susții activitatea Roman24 printr-o donație folosind butonul de mai jos

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap