(Video) Mâine 6 august este ziua Hramului Muntelui Ceahlău, singurul munte din România care are o astfel de sărbătoare religioasă

La începutul lunii august, umbrele vârfurilor Toacă și Piatra Ciobanului formează timp de o oră și jumătate o hologramă naturală imensă, având forma unei piramide perfecte. Fenomenul a fost numit umbra piramidei. Tot la începutul lunii august, deasupra Vârfului Toaca, preț de câteva minute, se produce un fenomen optic, numit calea cerului.
Ziua de 6 august este şi ziua Hramului Muntelui Ceahlău, singurul munte din România care are o astfel de sărbătoare religioasă.
Din anul 2009, la iniţiativa Consiliului Judeţean Neamţ această zi a fost declarată Ziua Porţilor Deschise în Parcul Naţional Ceahlău pentru a oferi posibilitatea miilor de pelerini şi turişti să participe la slujba religioasă ce are loc la Schitul Ceahlău situat pe platoul muntelui, lângă Cabana Dochia.
Pelerini şi turişti sunt rugați să apeleze la personalul administraţiei aflat la porţile de acces în Parcul Naţional de la Durău, Izvorul Muntelui, Confluenţa Bistrelor sau în zona de platou pentru a primi informaţiile necesare.
Respectaţi regulile de vizitare în Parcul Naţional:
– Nu distrugeţi exemplarele de floră şi faună, nu afectaţi prin acţiuni necontrolate frumuseţea peisajului natural, sunt comoara noastră, a tuturor!
– Nu campaţi decât în locul special amenajat de lângă Cabana Dochia !
– Nu aprindeţi focul în interiorul parcului !
– Nu abandonaţi deşeurile pe munte, depozitaţi-le la coborâre în locurile special amenajate acestui scop! Mulţi alţii vor veni după voi dornici să vadă muntele şi să se bucure de frumuseţile lui ! Lăsaţi-l curat ! Comportaţi-vă civilizat !
– Nu părăsiţi traseele marcate şi fiţi echipaţi corespunzător unei ascensiuni pe munte, altfel vă expuneti accidentelor!! “

ȘtiiCă?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.