Dental Alliance
February 21, 2024

Mâine, miercuri 25 mai: termen limită pentru depunerea declarației unice, Formular 112. Obligații pentru contribuabili

0
anaf
Carmangeria La Cimpoeșu

YRY Residence

Restaurant Portofino

Casa Căpraru

Miercuri, 25 mai, este ultima zi pentru depunerea Declaraţiei Unice (DU) privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale datorate de persoanele fizice (Formular 112).

Declaraţia unică se completează şi se depune de către persoanele fizice care în anul de impunere au realizat, individual sau într-o formă de asociere, venituri/pierderi din România sau/şi din străinătate şi care datorează impozit pe venit şi contribuţii sociale obligatorii, potrivit prevederilor Codului fiscal.

ANAF recomandă ca Declaraţia unică să fie depusă prin mijloace electronice de transmitere la distanţă, în conformitate cu prevederile legale în vigoare, respectiv prin intermediul serviciului „Spaţiul privat virtual” (SPV) sau pe site-ul recomandat de ANAF , cu semnătură electronică calificată.

De asemenea, formularul poate fi depus şi în format hârtie, direct la registratura organului fiscal sau prin poştă, cu confirmare de primire (data depunerii declaraţiei în format hârtie este data înregistrării acesteia la organul fiscal sau data depunerii la poştă, după caz).

Pentru completarea şi depunerea Declarației unice (DU) contribuabilii pot solicita sprijin, astfel:

  • apelând Serviciul central de asistență telefonică a contribuabililor – Call – center, la numărul de telefon 031.403.91.60
  •  prin e-mail, accesând Formularul de contact disponibil pe portalul ANAF şi în serviciul Spațiul Privat Virtual
  • pe pagina de Facebook ANAF și pe canalul de Youtube vor fi publicate modele de completare a Declarației Unice.

Pe site-ul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală sunt publicate toate informațiile detaliate despre declarația unică (Formularul 212 pentru descărcare, baza legală, modele de completare a DU, Broşură privind DU etc.).

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.