September 26, 2021

Marea Britanie a trecut în zona ROȘIE a țărilor cu risc epidemiologic ridicat. Persoanele care vin în România intră în carantină

Marea Britanie

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat Hotărârea nr. 35 din 29 mai 2021, prin care Marea Britanie va trece din lista galbenă în cea roșie cu risc epidemiologic ridicat.Persoanele care vin din Marea Britanie vor intra în carantină pentru 2 săptămâni.

Excepție fac persoanele care persoanele vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 sau care au fost confirmate pozitiv pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele 90 de zile anterioare intrării în țară.

Decizia a fost luată ca urmare a creșterii rapide de infecții cauzate de noile tulpini de COVID-19.

Astfel, potrivit CNSU, începând cu data de 1 iunie 2021, Marea Britanie trece din zona galbenă în zona roșie, din cauza creșterii rapide a infecțiilor cauzate de unele variante de virus, în special cu B.1.617.2. (o variantă identificată pentru prima dată în India).

”Instituirea măsurii carantinei, pentru o perioadă de 14 zile, pentru cetățenii străini și apatrizi care sosesc în România din țările terțe, indiferent de zona în care este încadrată țara din care sosesc, cu anumite excepții.

Condiționarea intrării în România în funcție de statusul vaccinal, întrucât in lista verde figurează state terțe pentru care situația infecțiilor covid nu este pe deplin cunoscuta la nivel internațional

Exceptarea de la măsura carantinei instituită cu privire la persoanele contact direct ale unei persoane confirmate pentru cele care au fost confirmate pozitiv pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele 90 de zile anterioare contactului”, se arată în Hotărârea nr. 25/ 29.05.2021.

ȘtiiCă?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.