La sediul Organizației PSD Roman, sîmbătă, 8 noiembrie, a avut loc conferința de presă în care a fost anunțată intrarea în cursa electorală, pentru alegerile locale parțiale din 11 iunie, a candidatului social-democrat, Marius Neculai. Alături de acesta au fost senatorul Dan Manoliu, președintele PSD Roman și Ionel Arsene, președintele PSD Neamț. Dan Manoliu a anunțat faptul că decizia ca Marius Neculai să intre în cursa electorală a fost luată și aprobată de toate structurile partidului, așa cum cere Statutul partidului.

Fostul deputat a decis că a sosit momentul de a reintra în politică, motivat fiind de încrederea celor din jur că va reuși să continuie modernizarea Romanului.

Fostul deputat de Roman, în manadatul 2008-2012, a reamintit contribuția sa la modernizarea Romanului și sprijinul dat în proiecte Spitalului, școlilor, grădinițelor, bisericilor și chiar la implementarea unor proiecte ca microhidrocentrala.

Fostul deputat Marius Neculai a ținut să atragă atenția asupra faptului că decizia sa de a candida vine doar din dorința de a face ceva pentru orașul natal și nu dintr-o revanșă față de fostul primar, Laurențiu Leoreanu, care nu l-a mai sprijinit să candideze pentru un nou mandat de deputat,făcându-i loc Elenei Udrea, sprijinită de ex-președintele Traian Băsescu. Acela a fost momentul în care Marius Neculai a și decis să se retragă din politică.

Președintele PSD Neamț, Ionel Arsene, a anunțat decizia de a-l sprijini pe Marius Neculai, în toate proiectele pe care acesta va decide să le implementeze în Roman.

Candidatul PSD la Primăria Roman a ținut să reamintească relațiile sale deosebit de bune cu primarul interimar, Lucian Micu, și a ținut să spună că, în cazul în care romașcanii îi vor da lui votul la alegerile parțiale din 11 iunie, acesta își va păstra funcția de viceprimar, putând face echipă in folosul Romanului și romașcanilor. Marius Neculai nu a văzut nici un impediment in faptul că PSD-ul are doar șase voturi în Consiliul Local, în timp ce PNL-ul are 14 adică majoritatea, apreciind că proiectele bune pentru Roman vor fi sprijinite de toți consilierii, indiferent de partidul din care fac parte.