Dental Alliance
April 14, 2024

Masă de aer încărcată cu praf de origine sahariană traversează teritoriul României

0
Carmangeria La Cimpoeșu

YRY Residence

Restaurant Portofino

Go Padel Roman

Masa de aer încărcată cu praf de origine sahariană care traversează teritoriul României poate duce la creşteri ale valorilor pulberilor în suspensie, responsabile de poluarea atmosferică.

Specialiştii în calitatea aerului spun că cele mai mari concentraţii urmează să se înregistreze în regiunile sud-vestice, unde urmele acestui praf saharian de culoare roşiatică pot fi observate pe obiectele aflate în aer liber. Ţara noastră va ieşi de sub incidenţa acestui fenomen abia duminică.

Pe parcursul zilei de sâmbătă, masa de aer încărcată cu particule de praf se va regăsi în jumătatea de est a teritoriului şi ea se va dispensa treptat, astfel încât concentraţia se va diminua semnificativ, iar depunerile de praf vor fi observate în special în zonele şi în intervalele cu ploaie, iar acestea se vor semnala pe arii restrânse, în special în jumătatea sud-vestică a teritoriului, deci, acolo sunt şansele cele mai mari să vedem particule depuse pe obiecte şi pe maşini. Duminică ar trebui să diminueze concentraţia particulelor, deci, să nu mai fie nicio problemă din acest punct de vedere.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.