January 27, 2021

Măsuri drastice în Marea Britanie. Se implementează un nou sistem de alertă, pentru Covid-19

Premierul britanic Boris Johnson a declarat luni că Anglia va adopta un sistem de alertă pe trei niveluri pentru COVID-19. În cadrul noului sistem, țara va fi împărțită în trei niveluri de alertă: mediu, ridicat și foarte ridicat, cu restricții diferite.

Boris Johnson, prim-ministru britanic: “În ultimele luni, am lucrat cu liderii locali pentru a contracara vârfurile locale cu restricții specifice, dar această abordare locală a produs inevitabil diferite seturi de reguli în diferite părți ale țării, care sunt acum complexe de înțeles și de aplicat. Acum vom simplifica și standardiza regulile noastre locale prin introducerea unui sistem pe trei niveluri de niveluri locale de alertă codificate în Anglia, de nivel mediu, ridicat și foarte ridicat. Nivelul mediu de alertă, care va acoperi majoritatea țării, va consta în măsurile naționale actuale. Nivelul ridicat de alertă reflectă intervențiile în multe zone locale în acest moment. În aceste zone, restricţiile se aplică pentru spații publice, precum și în grădini private”

Nivelul foarte ridicat de alertă se va aplica acolo unde ratele de transmisie cresc cel mai rapid și unde sistemul naţional de sănătate ar putea fi în curând să fie pus sub o presiune insuportabilă.

Boris Johnson, prim-ministru britanic: “Nivelul de alertă foarte ridicat se va aplica acolo unde ratele de transmisie cresc cel mai rapid și unde NHS ar putea fi în curând sub presiune insuportabilă, fără restricții suplimentare. În aceste zone, guvernul va stabili o bază de interzicere a amestecului social în interior și în grădini private și îmi pare rău să spun, închiderea puburilor și barurilor. Vrem să creăm consensul local maxim posibil în spatele acestei acțiuni locale mai severe. Deci, în fiecare zonă, vom colabora cu liderii administrației locale la măsurile suplimentare care ar trebui luate. Acest lucru ar putea vor duce la restricții suplimentare în sectorul ospitalității, al timpului liber, al divertismentului sau al îngrijirii personale. Dar comerțul cu amănuntul, școlile și universitățile vor rămâne deschise”

De miercuri, regiunea orașului Liverpool va fi mutată la nivelul de alertă foarte ridicat, a spus Johnson, după ce s-a ajuns la un acord cu liderii locali. Infecțiile cu coronavirus sunt din nou în creștere în Marea Britanie, nord-vestul și nord-estul Angliei înregistrând cele mai mari probleme.

ȘtiiCă?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.