Dental Alliance

Material lemnos și mijloace de transport confiscate de polițiști, în Neamț

0
YRY Residence

La data de 13 aprilie a.c. polițiști de ordine publică din cadrul Poliției municipiului Piatra Neamț au depistat în trafic o autoutilitară ce transporta material lemnos fără documente specifice de transport.

Polițiștilor din cadrul Biroului de Combatere a Delictelor Silvice din cadrul Serviciului de Ordine Publică și al personalului silvic din cadrul Direcției Silvice Neamț au efectuat inventarierea materialului lemnos, rezultând un volum de 22,905 m.c. cherestea rășinoase. în valoare de aproximativ 20.000 de lei.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de transportul materialelor lemnoase neînsoțite de documente specifice de transport și s-a dispus ridicării, în vederea continuării cercetărilor, a volumului de material lemnos și a autoutilitarei în cauză.

***

La data de 14 aprilie a.c., în jurul orei 10.00, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Gârcina au depistat pe o stradă din aceeași localitate, un bărbat, de 44 de ani, din Piatra Șoimului, care transporta cu o autoutilitară, material lemnos.

Întrucât existau suspiciuni cu privire la legalitatea transportului, polițiștii au efectuat verificări, ocazie cu care au constatat că persoana în cauză nu deține documente specifice de transport.

Astfel, a fost solicitat sprijinul polițiștilor Biroului pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol și a specialiștilor din cadrul Direcției Silvice Neamț, care, în urma inventarierii, au stabilit faptul că, autoutilitara transporta cantitatea de 20,23 m.c. de material lemnos, în valoare de 11.000 de lei.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de transport ilegal de material lemnos, polițiștii aplicând și măsura complementară de confiscare a materialului lemnos și a autoutilitarei folosită pentru transport.

***

La aceeași dată, în jurul orei 17.00,  polițiști Biroului Rutier din cadrul Poliției municipiului Piatra Neamț au depistat pe strada Petru Movilă, un bărbat de 33 de ani, din Pângărați, care transporta cu un ansamblu de vehicule cantitatea de 38,912 m.c. lemn rotund de esență răşinoase.

Întrucât existau suspiciuni cu privire la cantitatea de material lemnos înscrisă în avizul de însoțire prezentat pentru control și cea transportată, s-a procedat la inventarierea acestuia de către polițiștii Biroului pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol și a specialiștilor din cadrul Direcției Silvice Neamț, rezultând un surplus de 11,686 metri cubi de material lemnos.

Ca măsură complementară s-a dispus confiscarea cantității de 11,686 m.c. lemn de lucru de esență răşinoase, fiind predat Ocolului Silvic Vaduri și a ansamblului de vehicule.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de transportul materialelor lemnoase neînsoţite de documente specifice de transport.

Urmăriți-ne pe Google News

Ca orice instituție media locală, și Roman24.ro supraviețuiește pe baza reclamelor afișate pe site, sau a contractelor publicitare. Alege să susții activitatea Roman24 printr-o donație folosind butonul de mai jos

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap