Dental Alliance

Laurentiu Leoreanu

Lucian Micu

Medic din Neamț arestat preventiv

0
YRY Residence

Restaurant Portofino

Go Padel Roman

Un medic din județul Neamț, Leonard Chiriţescu, a fost plasat în arest preventiv în data de 18 octombrie 2023, sub acuzația că a absentat de la locul de muncă, în ciuda faptului că încasa un salariu lunar impresionant în valoare de 18.700 de lei brut. Arestarea sa a fost dispusă de magistrații de la Judecătoria Roman, pe baza unor acuzații serioase legate de neglijența la locul de muncă și obținerea unor beneficii necuvenite.

Leonard Chiriţescu ocupa funcția de medic la Centrul de Îngrijire a Persoanelor cu Handicap Bozieni. În acest context, acesta a fost acuzat de săvârșirea infracțiunii de complicitate la abuz în serviciu, în formă continuată, și complicitate la fals intelectual, în formă continuată. Prin aceste acuzații, se face referire la faptul că medicul a primit un salariu considerabil, dar nu a furnizat serviciile medicale așteptate.

Potrivit procurorilor de la Parchetul Roman, Leonard Chiriţescu nu s-a prezentat la locul de muncă decât sporadic, în unele zile stând la serviciu maxim 2 ore, iar în altele deloc. Mai mult decât atât, acesta nu a îndeplinit atribuțiile pe care le avea în contractul de muncă, contribuind la întocmirea unor documente false care atestau prezența sa la locul de muncă. Aceste acțiuni au cauzat un prejudiciu material Centrului Bozieni și au afectat grav interesele pacienților, care se bazeau pe serviciile medicale prestate de medic.

Pacienții instituției menționate sunt adulți cu handicap aflați într-o situație de dependență, iar medicul Chiriţescu avea atribuții de diagnosticare, monitorizare, prescriere a tratamentelor și efectuare a consultațiilor. Absența acestuia a avut un impact negativ asupra acestor persoane vulnerabile.

Este important de menționat că medicul a beneficiat de un salariu brut lunar de 12.082 de lei, la care s-a adăugat un spor pentru condiții deosebite în cuantum de 6.645 de lei, precum și o indemnizație pentru hrană de 347 de lei. Aceste venituri s-au ridicat la peste 18.700 de lei lunar, deși medicul nu a contribuit semnificativ la îndeplinirea atribuțiilor sale la locul de muncă. De asemenea, Chiriţescu avea și o activitate concomitentă ca medic de familie, situatie care amplifică gravitatea acuzațiilor aduse acestuia.

În prezent, medicul Leonard Chiriţescu este în custodia autorităților, iar cercetările continuă pentru stabilirea tuturor detaliilor legate de acest caz de neglijență la locul de muncă.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.