Dental Alliance
September 27, 2023

Mesajul viceprimarului Radu Samson pentru romașcani: Vă urez “Să avem apă!”

0
YRY Residence

Restaurant Portofino

Mi-am început săptămâna la stația de captare a apei de la Pildești după ce am văzut anunțul publicat de ApaServ conform căruia săptămâna asta se va opri apa și noaptea și ziua.
În a 2-a fotografie, făcută tot azi dimineață, puteți observa că solul este complet uscat în stația de captare.
Asta înseamnă că precipitații mici, cum a fost ploaia de azi, nu ajung până la pânza freatică să “umple” acviferul din care extrag pompele. Problema asta a existat tot anul dar pe zi ce trece este tot mai gravă. Seceta despre care ați auzit la știri chiar există și e departe de a fi trecut.
Pe marginea fronturilor de captare există niște lacuri lungi prin care pânza freatică poate fi alimentată artificial cu apă pompată mecanic din râul Moldova.
Din lacurile respective, care au fundul mai aproape de acvifer, apa introdusă se infiltrează în pământ (care totodată o și filtrează) și ajunge astfel în pânza freatică și implicit în puțurile din care extragem pentru furnizare.
Săptămâna asta se vor face lucrări de curățare / decolmatare a lacurilor respective. Sperăm că astfel va crește nivelul apei din puțurile de captare, din care pompele acum trag jumătate apă și jumătate aer. Lacurile au fost curățate ultima dată în 2021, deci nu cu foarte mult timp în urmă, dar încercăm orice soluție care ar putea ajuta.
Mâine la 9:30 se întrunește Comitetul Local pentru Situații de Urgență, pentru a stabili măsuri necesare pe perioada furnizării apei cu program. Joi se întâlnește Comisia de renegociere a contractului de furnizare a apei cu conducerea companiei ApaServ.

Urmăriți-ne pe Google News

Ca orice instituție media locală, și Roman24.ro supraviețuiește pe baza reclamelor afișate pe site, sau a contractelor publicitare. Alege să susții activitatea Roman24 printr-o donație folosind butonul de mai jos

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap