January 29, 2022

Ministerul Apărării Naționale și Inspectoratul de Poliție Neamț, judecată pentru o amendă legată de clădirea Cercului Militar din Roman

Fereastra1

Potrivit ziarulatitudineadeneamt, Ministerul Apărării Naționale și Inspectoratul Județean de Poliție Neamț se vor întâlni în instanță, ca părți într-un proces ce are ca subiect o amendă de 8.000 de lei. Amenda a fost dată de poliție militarilor, pentru neîndeplinirea obligațiile de proprietar al unui monument istoric – Cercul Militar din Roman, cunoscut romașcanilor drept ”Casa Armatei”. Armata se apără, aruncând pisica în curtea Ministerului Culturii care, prin Direcția Județeană pentru Cultură Neamț, ar fi trebuit să transmită acestora un document fără de care militarii nu pot începe lucrările de reabilitare a imobilului.

[…] Situația constatată, raportată la lipsa vreunei perspective clare pentru restaurarea monumentului istoric Casa Brănișteanu, azi Cercul Militar, proprietarul imobilului a fost sancționat contravențional, cu amendă în valoare de 8.000 de lei, în baza procesului verbal seria PNTY nr. 0072476, întocmit la data de 11 octombrie 2019 […]” a spus purtătorul de cuvânt al IPJ Neamț, citat de ziarulatitudineadeneamt.

Judecătoria Roman a respins contestația celor de la Ministerul Apărării iar procesul s-a mutat la Tribunalul Neamț, urmând ca părțile să se întâlnească în instanță pe data de 20 septembrie.

ȘtiiCă?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.