Dental Alliance
November 30, 2022

Ministru Secretar de Stat George Lazăr: Astăzi am participat, alături de premierul Nicolae Ciucă, la discuția cu reprezentanții Comitetului Economiei Germane pentru Europa de Est

Acoperisul1

Hotel & Restaurant Phoenix Roman

Premierul a confirmat deschiderea pe care o are pentru îmbunătățirea legislației în domeniile care impactează mediul de afaceri şi sprijină în continuare investițiile care oferă garanția eficienței şi a sustenabilității.
📶 Interesul companiilor germane pentru investițiile în țara noastră se datorează stabilității şi predictibilității mediului de afaceri, cu atât mai mult în cadrul conflictului din statul vecin.
Printre subiectele abordate s-au regăsit integrarea tinerilor pe piața muncii, digitalizarea administrației publice, dar şi angajamentul asumat de România în cadrul Green Deal, de a facilita tranziția către energia verde.
♻️ Am punctat, în calitate de secretar de stat al Ministerului Energiei, demersurile pe care România le face în domeniul energetic pentru a dezvoltarea surselor de energie regenerabilă.
În continuare, am fost prezent la întâlnirea premierului cu reprezentanții Coaliției pentru Dezvoltarea României, unde, pe masa de dezbateri, s-au adus importante subiecte pentru progresul economic şi administrativ al României.
📊 La nivel macro-economic s-a discutat despre importanța menținerii unei cote unice de impozitare, iar premierul a oferit asigurări că nu se vor înregistra creşteri ale fiscalității, pentru a exista predictibilitate la nivelul mediului de afaceri.
În ceea ce priveşte domeniul energiei, prioritatea este construirea unui nou model de piață pentru energie, prin:
✅ stimularea producției de energie verde prin accelerarea investițiilor în dezvoltarea de noi capacități de energie regenerabilă;
✅ dezvoltarea şi modernizarea infrastructurii de transmisie şi a rețelei de distribuție de electricitate şi gaz, precum şi asigurarea interconexiunii cu rețelele europene;
✅ încurajarea cercetării şi educației în domeniul energetic.
Sunt doar câteva dintre obiective, toate realizabile prin proiecte bine structurate la care se va lucra în perioada următoare.
Astfel de discuții sunt esențiale pentru identificarea celor mai bune soluții pentru spațiul economic al României, iar seriozitatea şi interesul cu care premierul Nicolae Ciucă se raportează la partenerii noştri economici este o dovadă evidentă şi o garanție că ne aflăm pe drumul corect!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.