Dental Alliance

Ministrul Apărării, anunţ de ultimă oră despre stagiul militar obligatoriu în România. Ce se întâmplă în caz de mobilizare

0
YRY Residence

Ministrul Apărării, anunţ despre stagiul militar obligatoriu în România. Vasile Dîncu afirmă că, nici în caz de mobilizare, nu pot fi mobilizate toate persoanele între anumite vârste, dacă nu au făcut stagiul militar. „Nu poţi să negi orice participare la un conflict ca şi cetăţean al unei ţări, asta nu poţi să spui”, a afirmat şeful MApN, precizând, însă că persoanele fără pregătire militară nu vor merge pe front.

Ministrul Apărării, anunţ despre stagiul militar obligatoriu în România

„Stagiul militar obligatoriu ar însemna să fie şi un cost imens pentru noi, să ai sute de mii… Într-o generaţie de 200.000 de oameni într-un an, presupunem că avem o cohortă de 400.000, jumătate sunt bărbaţi… Nici economic nu poţi să susţii un asemenea efort”, a declarat Vasile Dîncu la Digi24.

 

„În niciun caz nu se va reveni la stagiul militar obligatoriu. Nu este nici practic. Astăzi se merge pe armate profesioniste. Mi se pare că o parte – şi nu este propagandă, avem chiar informaţii oficiale – cea mai importantă parte a trupelor ruse care s-au împiedicat în Ucraina sunt formate din tineri fără pregătire militară. Sunt noi, au venit acum şi nu reprezintă un avantaj pentru armata rusă în acest moment”, a mai spus ministrul Apărării.

Urmăriți-ne pe Google News

Ca orice instituție media locală, și Roman24.ro supraviețuiește pe baza reclamelor afișate pe site, sau a contractelor publicitare. Alege să susții activitatea Roman24 printr-o donație folosind butonul de mai jos

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap