Dental Alliance
September 26, 2022

Ministrul Educaţiei, data la care elevii ar putea să se întoarcă în şcoli a fost anunţată

Acoperisul1

Complexul Tineretului Horia

Petrodan Construction

8 februarie este data la care elevii ar putea să se întoarcă fizic în şcoli. Însă nu toţi. O decizie va fi luată în funcţie de situaţia epidemiologică, după data de 15 ianuarie. În exclusivitate pentru Observator, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a spus care sunt criteriile de care va ţine cont în încercarea de a readuce elevii în bănci.

  • Elevii se vor întoarce în bănci doar după îndeplinirea anumitor criterii
  • Decizia începerii şcolii offline va fi luată după 15 ianuarie

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei: Îmi doresc deschiderea cât mai grabnică a şcolilor din România în format clasic.

Decizia va fi luată după 15 ianuarie şi va ţine cont de mai mulţi factori.

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei: Sunt două elemente esenţiale, evoluţia epidemiologică şi evoluţia campaniei de vaccinare. Plus alte două elemente, măsuri luate de alte state şi numărul elevilor aflaţi în situaţie de risc, din cauza dificultăţilor din procesul de învăţare, care vor genera o serie de scenarii. Pot să vă spun că la acest moment niciun scenariu nu o să fie exclus. Din păcate nu pot spune că sunt optimist, am văzut ce s-a întâmplat în vacanţa de iarnă. Ne dorim să nu avem creşteri spectaculoase.

Valeriu Gheorghiţă, coordonator campanie de vaccinare: Pentru profesori ne gândim la acest aspect de prioritizare. Ei sunt oricum în etapa a doua atâta timp cât deservesc activ, esenţial pentru sisemul educaţional. Este prioritatea noastră.

Doar că sondajele arată că mulţi nu doresc vaccinarea.

Există însă şi şcoli sau grădiniţe private care au decis să cheme elevii fizic la cursuri încă de la întoarcerea din vacanţa de iarnă. Ministrul Educaţiei nu a dorit să comenteze despre aceste cazuri.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.