April 11, 2021

Ministrul Muncii a anunțat când vor crește pensiile și alocațiile copiilor. Care vor fi majorările

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a declarat că alocațiile copiilor vor crește cu 20% la începutul anului viitor și cu încă 20% la jumătatea anului. Și pensiile vor crește, dar nu cu 40%.

„În primul rând, în programul nostru de guvernare, pentru creșterea pensiilor am spus foarte clar că avem în vedere o creștere care să acopere 100% rata inflației și 50% din câștigul salarial mediu brut pe economie. Acest lucru constituie baza de plecare în discuțiile cu ceilalți parteneri, pentru că suntem într-o coaliție în acest moment și deciziile le luăm împreună”, a declarat Violeta Alexandru la RFI, potrivit Romania24.

În ceea ce privește alocațiile copiilor, ministrul Muncii se referă la creșterea etapizată.

„Va fi o creștere la începutul anului viitor, a doua creștere, de fapt, după cea de anul acesta. A treia va fi la jumătatea anului viitor și ultimele două, peste doi ani. Prin urmare, poziția PNL este foarte clară, de creștere atât a pensiilor, cât și a alocațiilor, cu o abordare echilibrată și bazată pe situația economică existentă, în sensul de creștere a numărului de salariați, pentru că de pe urma muncii lor și a contribuțiilor pe care le plătesc acești oameni care muncesc, putem acoperi toate aceste obligații, pe care le privim cu toată responsabilitatea. Suntem într-o guvernare de coaliție, aceste decizii se vor lua împreună cu ceilalți parteneri”, adaugă Alexandru.

Ministrul a spus că pentru alocații este prevăzută creștere cu 20% la începutul anului și încă 20% la jumătatea anului și la fel și peste doi ani.

sursă: Romania24.ro

ȘtiiCă?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.