De regulă, sărbătorile fac ca în Centrul de Primire Urgențe (CPU) al Spitalului Municipal de Urgențe să ajungă, uneori, mai multe cazuri grave decît în zilele obișnuite. Minivacanța de 1 mai, cînd romașcanii au sărbătorit Ziua Internațională a Muncii, reprezintă un record în acest sens, la urgențe ajungînd nu mai puțin de 431 de pacienți, unii cu afecțiuni foarte grave, care au necesitat transferul la clinici de specialitate din Iași.

Printre cazurile tratate la Centrul de Primire Urgențe au fost și două cazuri mai deosebite, policontuzionate, care au necesitat, prin gravitatea lor, transferul la Clinica de Neuro-Chirurgie din Iași.

În ceea ce privește nașterile, în cele trei zile de sărbătoare a venit pe lume un singur copil, care văzut lumina zilei pe 1 mai, fiind o naștere prematură. Un alt caz deosebit de grav a fost cel al unei tinere, în vârstă de 17 ani, diagnosticata cu trombocitopemie esentiala, metroragie si anemie severa si care prezenta o valoare foarte mică a hemoglobinei, cauzată de o sîngerare genitală gravă si care a necesitat, de asemeni, transferul la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii, ”Sfânta Maria” din Iași.