Mon. Feb 18th, 2019

Misterele universului: megastructura in spatiu, sau o noua planeta?

În cadrul noului studiu s-a descoperit că intensitatea luminii a scăzut dramatic în ultimele zile. Astronomii Ben Montet şi Joshua Simon, de la Institutul Carnegie, au măsurat intensitatea luminii stelei descoperite de Kepler în timpul celei de-a patra misiuni. În primii ani, intensitatea luminoasă s-a diminuat cu 0.34% în fiecare an. Apoi intensitatea a scăzut dramatic, cu 2.5% în 200 de zile, înainte de a se reîntoarce la intensitatea sa fadă.

Astronomii au cercetat alte 500 de stele din vecinătatea acesteia, dar nu au descoperit niciuna ca aceasta. ,,Partea care ne-a suprins a fost rapiditatea şi modul neliniar prin care se schimbă. Am petrecut mult timp convingându-ne că că nu este real,” a declarat Montet.

“Aceste rezultate ne prezintă o nouă parte impresionantă a puzzle-lului”, a declarat la randul ei Tabetha Boyajian. În cadrul unor teorii, a fost sugerat că micşorarea intensităţii luminii este cauzată de o megastructură extraterestră. Proiectul demarat în 18 mai de către cercetătorul de la Universitatea Yale, Tabetha Boyajian, a acumulat o sumă de investiţie de 100.000 de dolari Prin acest proiect se doreşte investigarea celor mai misterioase stele din galaxie.

Alte voci, care fac parte din categoria teoriei conspratiei sustin ca aceste fluctuatii de lumina ar putea fi dovada existentei Planetei X, asa numita Planeta Nibiru. Fluctuatiile de lumina ar fi provocare de o “coada” de meteoriti, atrasi de forta gravitationala a acestei planete de aproximativ 100 de ori mai mare decat Pamantul, care intra in sistemul nostru solar odata la 3.600 de ani, care trec prin “fata” stelei centrale, diminuand, in acest fel, lumina receptata de telescopul Kepler.