Mituri despre jocurile de păcănele stradale și online

Miturile și teoriile conspirației fac parte din lumea jocurilor de noroc, cele mai multe fiind legate de sloturi. La aparate sau online, păcănelele au un număr mare de jucători. Popularitatea sloturilor este demonstrată și de ponderea lor în cazinourile online: aproximativ 80% din totalul jocurilor. Diversitatea tematică este impresionantă, operatorii de top prezentând peste 300 de titluri.

Cei care investesc mulți bani și mult timp în această pasiune încearcă să descifreze un anumit tipar în funcționarea softului, deși, fie că vorbim de Gladiator joc inspirat din perioada Imperiului Roman, fie că ne referim sloturile cu fructe, animale sau bijuterii, câștigurile sunt acordate aleatoriu.

„Încasările substanțiale sunt anunțate de anumite succesiuni de simboluri pe ecran”, este unul dintre miturile despre păcănele, valabil atât pentru online, cât și pentru offline. Iată și altele:

Întotdeauna șansele de câștig sunt în defavoarea jucătorului

Este un mare adevăr. Dacă nu ar fi așa, atunci cazinourile ar da faliment, ceea ce nu s-a întâmplat până acum. Orice joc are o rată de câștig (RTC). Păcănele stradale au RTC-ul de până în 80%, deci operatorul are câștig garantat de 20% din miza totală pusă pe câteva milioane de rotiri. Sloturile online au rată de câștig de 94-97%, dar profitul operatorilor este cel puțin la fel de însemnat, pentru că sunt rulate sume mult mai mari.

Un aparat care tocmai a dat un câștig mare nu va fi „prietenos” cu jucătorul în următoarele runde

Tot ce se poate, dar nu este o regulă în acest sens. Așa cum am scris, câștigurile sunt 100% aleatorii. Rundele câștigătoare pot alterna cu cele necâștigătoare, sau pot fi 20-50 de runde câștigătoare/necâștigătoare la rând. Nu este exclus ca o rotire care generează câștig mare să nu fie urmată de alta similară, așa cum este posibil ca un aparat să nu dea bani o perioadă lungă de timp.

Softurile jocurilor sunt manipulate astfel încât jucătorul să nu aibă nicio șansă

Această teorie a conspirației poate fi valabilă în cazul operatorilor care nu funcționează legal. Cine joacă acolo o face pe riscul său, mai ales că poate primi și o amendă între 5.000 și 10.000 de lei. Situația este alta cu operatorii licențiați, care sunt verificați periodic de organele abilitate. Cu siguranță că nimeni nu închide ochii la nereguli atât de grave și că niciun cazino – stradal sau offline – nu își dorește ca brandul său să fie implicat într-un asemenea scandal.

Se câștigă mai mulți bani atunci când jocul este lăsat pe Auto Play

Mitul nu are niciun fundament. Atunci când jucătorul setează jocul pe Auto Play, rotirea este declanșată tot de butonul „Spin”, doar că acesta este acționat de computer și nu prin click. Se poate ca cineva să fi avut noroc de câteva ori atunci când a dat pe joc automat, a povestit prietenilor și astfel s-a dus vorba că ar fi o diferență.

Rundele gratuite sunt doar o amăgire și nu generează câștiguri

Raționamentul este similar cu cel de la mitul de mai sus. Softul nu face nicio deosebire între o rundă gratuită și una jucată pe bani. Mecanismul declanșării unei rotiri este același, iar rezultatul este aleatoriu. Din contră, multe sloturi au ca bonus rotiri gratuite cu simbol expandabil, care face ca șansele de câștig să fie chiar mai mari. De asemenea, softul nu ține cont de valoarea mizei jucate per rotire. Cineva care joacă 20 de bani are tot atâtea șanse să ia bani ca și cineva care a setat miza la 200 de lei. Desigur, sumele sunt proporționale.

Jackpot-urile progresive sunt acordate doar în weekend

Este o altă „teorie a conspirației”, ca aceea potrivit căreia premiul cel mare la Loto 6/49 se acordă numai de sărbători. În realitate, câștigarea jackpot-urilor nu poate fi programată, la cazinourile licențiate. Statistic, se poate ca aceste jackpot-uri să se fi câștigat de mai multe ori în weekend, dar explicația este simplă și nu are nimic „subteran” în ea: sâmbătă și duminică, numărul jucătorilor (și implicit al rotirilor) este mai mare decât în zilele lucrătoare. Fondul de jackpot este alimentat cu mai mulți bani, iar asta influențează declanșarea funcției respective.

ȘtiiCă?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.