Dental Alliance
August 8, 2022

Moaștele Sfinților Mucenici de la Niculițel au poposit la Butnărești

Acoperisul1

AMF-Bruns

Complexul Tineretului Horia

Petrodan Construction

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, în seara zilei de 5 decembrie, moaștele Sfinților Mucenici de la Niculițel Zotic, Atal, Camasie și Filip au poposit în mijlocul credincioșii Parohiei „Sfântul Nicolae”, din localitatea Burnărești, Protopopiatul Roman, cu ocazia hramului acestei comunități.

Evenimentul a debutat cu întâmpinarea cinstitelor moaște de către soborul de preoți aflați sub protia protopopului Dan Alexandru Antoce, însoțiți fiind de către credincioși și tineri îmbrăcați în straie populare. Soborul dimpreună cu enoriașii parohiei au condus sfintele moaște în biserică, acolo unde s-a săvârșit slujba Acatistului, urmată de rânduiala Vecerniei unită cu Litia.

La finalul slujbei, părintele protopop a rostit un cuvânt de învățătură, transmițând celor prezenți binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim.

Părintele paroh Radu Bogdan Mihai a mulțumit ierarhului pentru binecuvântările transmise, părintelui protopop pentru prezență și pentru cuvântul de învățătură, iar consiliului parohial și credincioșilor pentru implicare.

Evenimentul a continuat a doua zi prin săvârșirea Sfintei și Dumnezeieștii Liturghii la care au participat credincioși din parohie, dar și pelerini din comunitățile parohiale învecinate.

sursa eprb.ro

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.