Dental Alliance

June 16, 2024

Modificări Cod Rutier 2023: Șoferii sub de 21 de ani sau începători, mai puțini cai putere la mașină și mai multe ore de școală

0
YRY Residence

Go Padel Roman

Modificări Cod Rutier 2023: Șoferii sub de 21 de ani sau începători, mai puțini CP la mașină și mai multe ore de școală de șoferi. Un proiect în acest sens a fost depus la Senat, de UDMR. 

Șoferii mai tineri de 21 de ani, nu vor putea să mai putea să conducă mașini de peste 100 de cai putere.

Măsura, dacă va fi aprobată, îi va viza și pe șoferii începători. Este vorba despre cei care au o experiență de conducere mai mică de un an.

 

Modificare COD RUTIER: Potrivit unui proiect depus la Senat, aceștia vor trebui să se limiteze la mașini mai puțin puternice.

O altă măsură prevede ca numărul orelor de pregătire teoretică și practică de la școala de șoferi să crească.

 

Pentru obținerea permisului de conducere de categoria B, numărul de ore trebuie să crească de la 20 la 25 de ore, pentru teorie.

De asemenea, trebuie să crească de la 35 la 45 de ore, numărul de ore pentru examenul de traseu.

  • UDMR propune ca șoferii care au o vârstă de până la 21 de ani sau care au o experiență de conducere mai mică de un an, să aibă dreptul să conducă numai autoturisme cu puterea sub 100 CP sau 75 kW.

Propunerea legilastivă mai prevede ca Poliţia să aibă obligaţia să-i avertizeze pe şoferi cu privire la prezenţa radarelor pe drumuri.

”Odată cu aglomerarea traficului, se simte nevoia stabilirii de reguli noi, dar şi de consolidarea unor relaţii civilizate între Poliție și șoferi” precizează expunerea de motive a legii.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.