PSD Roman

September 20, 2020

Modificări în codul rutier de la 1 iulie

Se inaspreste codul rutier incepand cu 1 iulie. Vorbitul la telefon in timpul condusului, asociat cu alta abatere in trafic, duce la suspendarea permisului pentru 30 zile. O alta masura vizeaza si folosirea trotinetelor elecrice.

“In principal legislatia ramane aceeasi, doar ca s-au stabilit unele modalitati de restituire a permisului de conducere prin posta, catre conducatorii auto, tocmai sa evitam acele blocaje si aglomerari la ghiseul restituiri documente. Deci fiecare conducator auto care trebuie sa isi ridice permisul de conducere de la Politia Rutiera trebuie sa faca o cerere si noi il vom trimite la adresa pe care o indica fiecare om in cerere.”, a declarat Mihai Soric, sef serviciu rutier IPJ Iasi.

 

O modificare a codului rutier vizeaza si folosirea trotinetelor electrice. Acestea pot fi utilizate pe pista de biclite, iar in cazul lipsei zonelor special amenajate, conducatorii pot merge cu tronitele pe partea carosabila cat mai aproape de acostament. Folosirea acestor mijloace de transport este interzisa pentru minorii sub 14 ani, iar tinerii intre 14 si 16 ani trebuie sa foloseasca casca de protectie.

PNL Roman

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.