Dental Alliance

Moldovenii au început să-şi facă provizii după ce Maia Sandu şi-a anunţat intenţia de a declara stare de urgenţă. Magazinele alimentare, luate cu asalt

0
YRY Residence

Panicaţi de războiul ruso-ucrainean, cetăţenii din Republica Moldova au început să-şi facă provizii. Un hipermarket din Chişinău a fost luat cu asalt, după cum arată o serie de imagini postate pe reţelele sociale.

Războiul din Ucraina le suflă în ceafă moldovenilor de peste Prut, astfel că aceştia au început să se pregătească pentru ce e mai rău. Imagini surprinse în jurul orei 14:00, într-un hipermarket din Chişinău, arată oameni care se îmbulzesc, rafturi goale și cozi uriaşe la casele de marcat.

Moldovenii îşi fac provizii după ce Maia Sandu şi-a anunţat intenţia de a declara stare de urgenţă

Președintele Republicii Moldova a declarat, joi, că va cere aprobarea Parlamentului pentru declararea stării de urgență, după ședința Consiliului Suprem de Securitate, în legătură cu situația din Ucraina. Totodată, ea le-a cerut cetățenilor moldoveni din Ucraina să se întoarcă în țară.

 

Solicit cetățenilor Republicii Moldova care se află în vizită sau ședere în Ucraina să se întoarcă acasă. Toate punctele de trecere a frontierei sunt deschise și funcționează în regim extins, cu echipe suplimentate. Mai multe curse cu destinația Ucraina au aterizat azi la Chișinău. Vom avea grijă de acești oameni. La punctele de trecere a frontierei cu Ucraina se atestă o creștere a fluxului de trafic. Vom ajuta oamenii care au nevoie de sprijinul nostru. În acest moment suntem pregătiți să acomodăm câteva zeci de mii de oameni”, a spus Maia Sandu.

A început războiul ruso-ucrainean

Reamintim că, în dimineața zilei de 24 februarie 2022, Federația Rusă a declanșat o operațiune militară în Donbas, Ucraina. Ucraina a intrat în stare de război, președintele ucrainean Volodimir Zelenski anunţând, de asemenea, că în urma discuțiilor cu mai mulți lideri mondiali, începe crearea unei coaliții anti-Putin.

Un război premeditat, care va aduce o pierdere catastrofală de vieți omenești și suferință umană. Doar Rusia este responsabilă pentru moartea și distrugerea pe care le va aduce atacul”, a declarat președintele SUA, Joe Biden.

Marea Britanie şi aliaţii noştri vor răspunde în mod hotărât”, a scris, la rândul său, premierul Marii Britanii, Boris Johnson.

Și Republica Moldova s-a trezit astăzi în sunetul bubuiturilor din regiunea de est a Ucrainei. Parlamentul se întrunește în ședință pentru a aproba solicitarea Guvernului de a declara o nouă stare de urgență.

Urmăriți-ne pe Google News

Ca orice instituție media locală, și Roman24.ro supraviețuiește pe baza reclamelor afișate pe site, sau a contractelor publicitare. Alege să susții activitatea Roman24 printr-o donație folosind butonul de mai jos

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap