April 17, 2021

Mult alcool la volan în primele zile ale anului în Neamț

Poliţiştii continuă acțiunile pentru reducerea evenimentelor rutiere produse pe fondul consumului de alcool la volan, creşterea gradului de disciplină rutieră şi pentru conştientizarea participanţilor la trafic cu privire la consecinţele conducerii unui vehicul sub influenţa alcoolului.

La data de 2 ianuarie 2021, polițiștii din cadrul Poliției orașului Târgu-Neamț au depistat în trafic un bărbat, de 40 de ani, în timp ce conducea un autoturism pe strada Ştefan cel Mare din Târgu-Neamţ.

Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat alcoolscopic, rezultatul indicând o concentrație de peste 1,10 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Astfel, bărbatul a fost condus la spital, unde i s-au prelevat mostre biologice în vederea stabilirii, cu exactitate, a alcoolemiei.

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

***

La data de 2 ianuarie 2021, polițiștii Serviciului Rutier Neamț au depistat pe DN 15 C, în localitatea Oșlobeni, un autoturism condus de un bărbat de 71 de ani, din Piatra Neamț.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentrație de peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la centrul de permanență, unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii, cu exactitate, a alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

ȘtiiCă?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.