Dental Alliance
February 21, 2024

Municipiul Roman începe o nouă relație de prietenie și colaborare cu Samothraki, un important oraș – insulă din Marea Egee!

0
Carmangeria La Cimpoeșu

YRY Residence

Restaurant Portofino

Casa Căpraru

În perioada sărbătorilor Pascale, am fost prezent în localitatea Samothraki din Grecia, acolo unde am semnat Pactul de înfrățire între municipiul Roman și acest oraș insular deosebit. A fost ultimul demers în vederea stabilirii unei relații oficiale cu această comunitate aflată într-o țară atât de frumoasă și importantă, după ce în luna noiembrie a anului trecut, am semnat la București, Pactul de amiciție premergător.
La acest moment cu o deosebită încărcătură emoțională, important din punct de vedere al relațiilor bilaterale, alături de mine s-au aflat domnul deputat Laurențiu Dan Leoreanu și domnul Dan Dimitriu – președintele Uniunii Elene din municipiul Roman, cărora țin să le mulțumesc într-un mod deosebit.
De asemenea, îi mulțumesc domnului Nikolaos Galatoumos – primarul localității Samothraki, doamnei Sonia Vasiliadou – Preşedinte al Consiliului Municipal din Samothraki și întregii echipe pentru ospitalitatea și experiența trăită.
Această înfrățire nu este doar o formalitate, ci este un pas important pentru consolidarea relațiilor dintre cele două orașe și, de asemenea, un pas important pentru a dezvolta și consolida relațiile dintre țările noastre. Este o rampă de lansare a unor oportunități de colaborare, de schimb de experiențe și de dezvoltare a turismului și a economiei.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.