Dental Alliance
April 19, 2024

Municipiul Roman s-a înscris într-o nouă competiție

0
Carmangeria La Cimpoeșu

YRY Residence

Restaurant Portofino

Go Padel Roman

Primăria municipiului Roman s-a înscris într-o nouă competiție. De acestă dată este vorba despre un proiect ce își propune dezvoltarea unui centru local de colectare selectivă a deșeurilor, o completare și o îmbunătățire a proiectului european de management integrat al deșeurilor de care Romanul deja beneficiază,  Ro Smart în Țara lui Andrei.

Romașcanii și nu numai sunt invitați ca, în perioada 2-15 noiembrie 2018, să voteze proiectul depus de municipalitate, astfel încât Romanul să aibă șansa de a fi recompensat cu aproximativ 30.000 de euro, ce ar ajuta la construirea unui centru local pentru colectarea selectivă a deșeurilor.

Prin această finanțare, Primăria municipiului Roman va avea posibilitatea să amenajeze acest centru – ce va cuprinde o hală, un birou și o platformă – și să-l echipeze cu containere specializate în vederea colectării tuturor tipurilor de deșeuri generate în gospodării, punând accent pe colectarea și valorificarea deșeurilor verzi, lemnoase, textile, voluminoase și cele rezultate în urma lucrărilor de construcții și demolări.

Lucian Micu: Cu cât vom produce mai puține deșeuri, următoarelor generații le vom da posibilitatea să trăiască pe o planetă sănătoasă și ”vie”

”Proiectul vizează informarea populației cu privire la protecția mediu, prin gestionarea durabilă a deșeurilor municipale, precum și crearea unui centru pilot pentru colectarea, în vederea reciclării, a deșeurilor generate pe raza municipiului nostru. Romanul este beneficiarul unui SMID județean care, la faza de implementare, a scos la lumină unele disfuncționalități, pe care dorim să le corijăm prin implementarea acestui proiect. Suntem, totodată, interesați să dezvoltăm ecocivismul, iar acest proiect ne-ar permite să valorificăm deșeurile cu scopul de a ajuta anumite categorii defavorizate.

De exemplu, pe componenta deșeurilor lemnoase, mobilierul de care o familie nu mai are nevoie și îl ”dă la gunoi” poate deveni un sprijin important pentru o altă familie care ar avea nevoie de acele obiecte. Cred că este o gândire ce va ajuta în primul rând la protejarea mediului înconjurător, dar care va veni și în sprijinul proiectului de colectare selectivă a deșeurilor.

Cu cât vom produce mai puține deșeuri, inclusiv prin diminuarea risipei alimentare, cu atât costurile fiecărui cetățean pentru serviciul de salubritate se va diminua, iar următoarelor generații le vom da posibilitatea să trăiască pe o planetă sănătoasă și ”vie””, a declarat  Lucian Micu, primarul municipiului Roman.

Proiectul depus de Primăria municipiului Roman poate fi votat la următoarea adresă.

Pentru a oferi votul municipiului Roman, organizatorii competiției solicită crearea unui cont, iar acest lucru este posibil dacă aveți o adresă de e-mail funcțională și sunteți abonat în rețeaua mobilă de telefonie. Primul pas este să vă înregistrați pe site-ul https://taraluiandrei.ro/ro-smart#/votare, ulterior să vă creați contul, iar mai apoi să susțineți proiectul dorit, proiectul Primăriei municipiului Roman putând fi găsit pe prima pagină a competiției, la domeniul Mediu, informează primăria municipiului Roman.

În perioada 2-15 noiembrie, cetățenii pot să-și exprime votul electronic. Ponderea votului public este de 20% din punctajul final, iar a evaluării juriului este de 80%. Pe 19 noiembrie, organizatorii competiției vor anunța proiectele finaliste. Până pe 23 noiembrie urmează evaluarea proiectelor finaliste, iar pe 24 noiembrie vor fi anunțați câștigătorii.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.