Dental Alliance

June 21, 2024

Neamț: Cod portocaliu de vijelii

0
YRY Residence

Go Padel Roman

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare meteo de vreme rea pentru duminică, 6 august. Meteorologii anunță că vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse, descărcări electrice, vijelii și grindină. Pentru zone din est, meteorologii au emis o avertizare cod galben de caniculă.

COD GALBEN de furtuni, până luni dimineață

În intervalul 06 august, ora 10 – 07 august, ora 06, în Maramureș, Transilvania, Moldova, Dobrogea, în cea mai mare parte a Munteniei și local la munte vor fi perioade cu instabilitate atmosferică.

harta 1

Aceasta se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și pe arii restrânse vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 30…40 l/mp.

Astfel de manifestări vor fi în prima parte a zilei pe arii restrânse și în restul teritoriului.

Cod portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată, până duminică noapte

În intervalul 06 august, ora 15 – 07 august, ora 03, în Moldova, Dobrogea și estul Munteniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată.

Vor fi intensificări ale vântului (rafale în general de 70…80 km/h), pe arii restrânse vijelii puternice, averse torențiale, descărcări electrice și grindină.

În intervale scurte de timp (1-3 ore) sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 35…40 l/mp și izolat peste 50…60 l/mp

Duminică, 6 august, disconfort termic accentuat

De asemenea, pentru data de 6 august este în vigoare o atenționare meteo cod galben de caniculă și disconfort termic.

harta meteo 2

harta meteo 2

În cea mai mare parte a Moldovei și a Dobrogei, precum și în estul Munteniei, local va fi caniculă și disconfort termic ridicat.

Indicele temperaturăumezeală (ITU) va atinge sau va depăși ușor pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa între 33 și 36 de grade.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.