September 19, 2021

Nereguli în domeniul silvic – Material lemnos confiscat în Neamț

lemn confiscat

În perioada 7-11 iunie a.c., polițiștii Biroului de Combatere a Delictelor Silvice din cadrul Serviciului de Ordine Publică au acționat pe linia prevenirii și combaterii ilegalităților in domeniul silvic.

Astfel, au fost verificate 15 societăți comerciale, cu obiect de activitate debitarea materialelor lemnoase și au fost organizate 23 de filtre rutiere, în puncte de interes privind transportul de material lemnos.

În urma neregulilor constatate în domeniul silvic, au fost aplicate 18 sancțiuni contravenționale dintre care 13 conform Legii 171/2010 și alte 5 conform H.G. 301/2012 în valoare totală de 89.000 de lei.

De asemenea, polițiștii au dispus confiscarea valorică a volumului de 322 de metri cubi material lemnos de diferite esențe și sortimente, în valoare de peste 106.000 de lei.

În activități au fost angrenați polițiști din cadrul Serviciului de Ordine Publică, Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț, jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Neamț și lucrători cu atribuții în domeniul silvic din cadrul Gărzii Forestiere Județene Neamț și din cadrul Direcției Silvice Neamț.

ȘtiiCă?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.