Noi avertizări de vreme rea: Cod GALBEN de GER, până miercuri dimineață. Vânt puternic în Moldova și viscol la munte

Administrația Națională de Metrorologie a emis noi avertizări meteo de ger, valabile până miercuri dimineață. Potrivit meteorologilor, în intervalul 15 februarie, ora 20:00 – 17 februarie, ora 10:00, vremea va fi deosebit de rece, cu ger dimineața și noaptea în nord, centru și est și local în sud.

În intervalul menționat, în nordul, centrul și estul țării, vremea va fi deosebit de rece, local geroasă dimineața și noaptea, iar în cursul nopții de marți spre miercuri (16/17 februarie) și în regiunile sudice. În aceste zone temperaturile minime se vor încadra, în general, între -15 și -10 grade, cu cele mai scăzute valori în depresiunile din estul Transilvaniei, unde vor coborî până în jurul a -20 de grade.

Maximele termice din cursul zilei de marți (16 februarie) vor fi preponderent negative și se vor încadra, în general, între -6 și 0 grade.

 COD GALBEN de vânt puternic, la munte

De asemenea, este în vigoare o atenționare meteo cod galben în intervalul 15 februarie, ora 10:00 – 16 februarie, ora 02:00.

Vor fi intensificări ale vântului în Carpații Meridionali și Orientali, la altitudini de peste 1700 m.

În intervalul menționat, vântul va avea intensificări în Carpații Meridionali și Orientali, îndeosebi la altitudini de peste 1700 m, cu rafale de până la 70…90 km/h, spulberând temporar zăpada și determinând scăderea vizibilității.

Cod galben de vânt puternic în Moldova

Pe parcursul zilei de luni (15 februarie), în Moldova, local și temporar vor fi intensificări ale vântului cu rafale în general de 55…60 km/h, astfel încât senzația de rece va fi accentuată, iar în jumătatea de nord a regiunii, zăpada va fi spulberată.

Intensificări ale vântului cu viteze în general de 40…50 km/h vor fi și în Transilvania, Oltenia, Dobrogea și estul Munteniei.

ȘtiiCă?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.