Dental Alliance
March 28, 2023

Noi criterii pentru românii care vor să se angajeze în armată. Modificări în sistemul de recrutare a cadrelor militare

YRY Residence

Depozit Legume-Fructe

Angajări în armată 2022: Ordinul nr. M.52/2022 pentru modificarea şi completarea condiţiilor şi criteriilor de recrutare a candidaţilor la profesia militară, precum şi pentru modificarea instrucţiunilor privind organizarea şi funcţionarea sistemului de recrutare şi selecţie a candidaţilor în vederea admiterii la studii/cursuri de formare a cadrelor militare în activitate este în vigoare de la 12 aprilie 2022.

Potrivit legestart.ro, printre criteriile de recrutare a candidaţilor la profesia militară se numără şi posedarea unui permis de conducere auto valabil, categoriile B şi C – candidaţii pentru subofiţeri în armele «auto», «geniu» sau «tancuri».”

Angajări în armată 2022: Noile criterii de recrutare a cadrelor militare

De asemenea, a fost eliminată condiţia ca permisul de conducere să fie eliberat numai de către autorităţile române.

Un alt criteriu este să aibă cel puţin 3 ani vechime în serviciu ca soldaţi/gradaţi profesionişti în activitate, calculată de la data finalizării programului de instruire şi până la data începerii cursului de formare, şi să fi fost apreciaţi prin ultimele trei documente de evaluare profesională anuală cu calificativul cel puţin «Foarte bun».

A fost eliminată dintre criterii condiţia celor cel puţin 3 ani de experienţă în domeniul studiilor postliceale corespunzătoare armelor sau serviciilor şi specialităţilor militare pentru care se organizează cursul de formare.

Acum e nevoie să aibă cel puţin un an de experienţă în domeniul studiilor postliceale corespunzătoare armelor sau serviciilor şi specialităţilor militare pentru care se organizează cursul de formare, dar doar candidaţii care provin din rândul persoanelor care nu au grad de cadru militar în rezervă.

Urmăriți-ne pe Google News

Ca orice instituție media locală, și Roman24.ro supraviețuiește pe baza reclamelor afișate pe site, sau a contractelor publicitare. Alege să susții activitatea Roman24 printr-o donație folosind butonul de mai jos

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap