Noi imagini cu momentul exploziei din Beirut. Omul din spatele filmării a fost spulberat în deflagrație. „N-a avut nicio șansă!”

  • În imagini se vede cum suflul exploziei, însoțit de resturi de clădiri, se apropie cu o viteză uluitoare de fotograful din stradă.
  • Un oficial al Crucii Roșii a anunțat că numărul victimelor a crescut peste noapte, ajungând la cel puțin 100 de decese și peste 4.000 de răniți.

Fotograful filma incendiul din port, când a avut loc explozia masivă generată de cele 2.750 de tone de nitrat de amoniu, depozitate în condiții necorespunzătoare.

În imagini se vede cum suflul exploziei, însoțit de resturi de clădiri, se apropie cu o viteză uluitoare de fotograful din stradă, fără să mai aibă șansa să se adăpostească undeva.

Un oficial al Crucii Roșii a anunțat că numărul victimelor exploziilor de marți seară în portul din Beirut a crescut peste noapte, ajungând la cel puțin 100 de decese și peste 4.000 de răniți.

Bilantul este provizoriu, iar spitalele sunt deja saturate din cauza numărului mare de răniți.

Totodată, guvernatorul Marwan Abboud a declarat pentru un post de radio local că peste 100 de persoane rămân dispărute, inclusiv mai mulți pompieri.

Cu lacrimi în ochi, guvernatorul orașului anunțase încă de aseară că a pierdut legătura cu pompierii trimiși în port la stingerea incendiului izbucnit inițial.

“Beirut nu a trecut niciodată prin ceea ce a trecut ieri”, a spus Abboud.

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.