NOI POSTURI SCOASE LA CONCURS LA SPITAL
San Marco Roman

NOI POSTURI SCOASE LA CONCURS LA SPITAL

La Spitalul Municipal de Urgență Roman a început ”lunga vară fierbinte”, de ocupare a unor posturi absolut necesare completării organigramei unității. Conform anunțului publicat la avizierul unității și pe pagina de socializare, cea mai strigentă nevoie este cea de asistenți medicali debutanți.

Din cele opt posturi scoase la concurs, șase posturi sunt cele de asistent medical generalist, debutant.  Este nevoie de un astfel de post  la Secția de Neonatologie. Examenul pentru acest post va avea loc în 27 iulie, la ora 12, în timp ce proba orală se va susține în 1 august, de la ora 10.

Și la Blocul operator al SMUR este nevoie de un asistent medical debutant. Proba scrisă a examenului se va ține în 28 iulie, de la orele 12, în timp ce examenul oral se va susține pe 2 august, de la orele 10.

De un asistent medical debutant este nevoie și la Unitatea de Transfuzii Sanguine. Proba scrisă va avea loc pe 3 august, de la ora 12, iar cea orală pe 8 august, de la ora 10.

Și Secția de Endocrine are nevoie de un asistent medical generalist. Examenul va avea loc în data de 7 august, ora 12, iar examenul oral se va ține în 10 august, de la ora 10.

Un post similar, de asistent generalist debutant este scos și pentru Secția de pediatrie. Examenul scris pentru ocuparea acestui post va avea loc în data de 9 august , de la ora 12, în timp ce proba orală se va susține în 16 august, de la ora 10.

Post de asistent medical  generalist, tot cu satutul de debutant, a fost scos la concurs și pentru Secția de Obstetrică-ginecologie. Examenul pentru acest post se va ține în data de 11 august, de la orele 12, în timp ce proba orală va fi susținută în 17 august, de la orele 10.

Spitalul mai are nevoie de un post de registrator medical debutant, în Compartimentul ORL, post pentru care proba scrisă se va ține în 26 iulie, ora 12, în timp ce proba orală va avea loc în 31 iulie, ora 10.

Serviciul de aprovizionare al SMUR are nevoie de un muncitor necalificat. Și pentru acest post se dă examen scris, în data de 18 august, la ora 12 și oral în data de 23 august, de la ora 10.

”Toate posturile vacante se aprobă, mai întâi, în Comitetul Director al Spitalului, după care acestea trec și prin filtrul Consiliului Local, sub tutela căruia funcționează unitatea noastră. În această vară au fost scoase la concurs, așa cum  ați remarcat 8 posturi, dintre care șase de asistenți medicali generaliști, debutanți.

După șase luni pentru aceste posturi se va face o testare de promovare la gradul definitiv. Este știut faptul că la nivelul unității noastre sanitare există un deficit de aproximativ 200 de persoane, cauzat de plecările din sistem prin pensionare, concedii fără plată, părăsirea sistemului din alte motive ”, a declarat directorul de îngrijiri medicale Lidia Ostahe, care în această perioadă ”își face încălzirea” pentru postul pe care a fost numită recent de primarul Lucian Micu.

Lidia Ostahe

directorul de îngrijiri medicale