September 19, 2021

Noi zone ale României intră sub avertizări de vreme severă

ploi

Meteorologii au emis marți o avertizare Cod portocaliu de ploi abundente, valabilă în Dobrogea și în zona Carpaților Meridionali până miercuri la ora 10.00.

Sudul țării, dar și o parte din Transilvania și Moldova sunt sub avertizare Cod galben.

Sunt vizate de avertizare județele Tulcea și Constanța, dar și zonele de munte ale județelor Brașov, Sibiu, Vâlcea, Argeș, Dâmbovița și Prahova.

În aceste zone va ploua abundent. Se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 40-50 l/mp și izolat peste 70 l/mp. În zona litorală și în bazinul vestic al Mării Negre temporar vântul va prezenta intensificări cu viteze de 55-70 km/h.

Tot până miercuri, la ora 10.00, sunt sub avertizare Cod galben sudul țării, dar și o parte din Transilvania și Moldova.

În Dobrogea, în estul și nord-estul Munteniei și în jumătatea de sud a Moldovei va ploua însemnat cantitativ.

În Oltenia, vestul Munteniei, cea mai mare parte a Transilvaniei, sudul Banatului, precum și în zonele de munte, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, vijelii și, izolat, grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 20-35 l/mp și izolat peste 40 l/mp.

Miercuri în regiunile estice și sud-estice va continua să plouă în general moderat cantitativ. Vântul va prezenta intensificări temporare, cu viteze de 45-55 km/h.

ȘtiiCă?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.