NOUĂ TENTATIVĂ DE RECHIZIȚIONARE A CLUBULUI PETROTUB
Pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Județean Neamț, se află un proiect de hotărâre prin care majoritatea PSD-PMP, ALDE din Consiliul Județean, încearcă să-și treacă în proprietate clădirile din incinta fostului Club ”Petrotub”, unde funcționează Poliția Comunitară și Biroul de Evidență Informatizată a Persoanei. În cursul zilei de joi, 27 aprilie, consilierii județeni PNL din zona Roman se vor deplasa la fața locului, împreună cu primarul Lucian Micu, pentru a studia în teren situația exactă a imobilelor și a-și forma o opinie în cunoștință de cauză.
În opinia liberalilor intenția de a rechiziționa aceste clădiri ține de o ambiție a președintelui Ionel Arsene, care vrea să arate cine este ”Jupânul” județului, în condițiile în care Primăria Roman i-a oferit, la schimb, o clădire gata amenajată pentru nevoi medicale. Este vorba de imobilul de pe strada Florilor, în care a funcționat Secția de boli infecțioase și cea de boli psihice, în care Primăria Roman a investit bani serioși pentru reparații capitale.
Reaminim faptul că situația a apărut după ce imobilul din strada Veronica Micle, aparținând tot Primăriei Roman, în care funcționa Căminul de Bătrâni, aflat în subordonarea Consiliului Județean, nu mai prezenta siguranță în exploatare, din cauza faptului că o bucată de plafon dintr-un salon s-a prăbușit peste patul unor bătrâne. Căminul a fost atunci evacuat, bolnavii cronici fiind împărțiți în alte spații din Roman și zonă. Primăria Roman a propus un schimb de clădiri și proprietate, respectiv darea în folosință și proprietate a Consiliului Județean a clădirii din strada Florilor, care se pretează la amenajarea unui cămin de bătrâni, în schimbul imobilelor de la Clubul ”Petrotub”, revendicate acum de Consiliul Județean Neamț. Actul de donare al acestora, întocmit între Fondul Proprietății de Stat și municipalitate, în momentul privatizării SC ”Petrotub”, conține o sintagmă interpretabilă respectiv de ”autorități județene” în loc de ”autorități locale”, ceea ce a permis consiliului Județean acum să revendice imobilul. Același act normativ are însă o prevedere clară, respectiv aceea că imobilul principal nu va putea avea altă destinație, decât aceea de Poliție Comunitară și Birou de Evidență Informatizată a Persoanelor pe durata existenței acestor instituții comunitare. Cum este vorba de un vot pe patrimoniu, care necesită doua treimi din votul aleșilor județeni, proiectul de hotărâre, cu puternic iz electoral nu va putea trece de data aceasta și fără girul celor 14 consilieri județeni PNL.