January 27, 2021

O a doua localitate din România a intrat în carantină. Nimeni nu intră şi nimeni nu iese fără declaraţie sau adeverinţă de la angajator

Dobra din Dâmboviţa este a doua localitate din România care intră în carantină, după comuna Cuca din Galaţi. Restricțiile au intrat în vigoare de vineri seara, de la ora 22.00.

  • În satul Dobra, rata de infectare cu virusul SARS-COV-2 a ajuns la 5,95 la 1.000 de locuitori.
  • Localitatea a intrat în carantină pentru 14 zile.

Dâmboviţa este unul din cele mai afectate judeţe din ţară, cu un total de aproape 4.480 de cazuri de Covid-19. În Târgovişte, reşedinţa de judeţ, incidenţa cazurilor este de aproape 2 la fiecare mie de locuitori, iar în alte sate si comune, depăşeşte valoarea de 5.

În satul Dobra, rata de infectare cu virusul SARS-COV-2 a ajuns la 5,95 la 1.000 de locuitori, motiv pentru care autoritățile au decis ca localitatea să intre în carantină pentru 14 zile.

„Având în vedere Ordinul Șefului Departamentului pentru Situații de Urgență nr. 4659587/09.10.2020 începând cu data de 09.10.2020, ora 22.00, pentru o perioadă de 14 zile, se instituie carantina zonală pentru satul Dobra, comuna Dobra, din județul Dâmbovița”, a anunțat vineri seara Prefectura Dâmbovița.

În zona carantinată este obligatorie purtarea măştii de protecţie astfel încât să acopere nasul şi gura în toate spaţiile publice, atât cele interioare, cât şi cele exterioare, iar intrarea și ieşirea persoanelor şi vehiculelor se va face doar prin filtrele instituite de forţele de ordine din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

„Se interzice cu desăvârşire deplasarea persoanelor aflate în izolare / carantină în afara domiciliului, reşedinţei, ori adresei declarate pentru izolare/carantină în satul Dobra din comuna Dobra; monitorizarea respectării acestei măsuri se va efectua permanent prin structurile Ministerului Afacerilor Interne, în baza Planului integrat de acţiune, elaborate de către Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Dâmbovița.

Este interzisă circulaţia persoanelor şi a vehiculelor în intervalul orar 22.00 – 06.00; excepţie fac bolnavii cronici aflaţi în evidenţele unităţilor sanitare, femeile gravide, urgenţele medicale şi vehiculele aflate în tranzit”, se arată în comunicatul Prefecturii.

De asemenea, este permisă deplasarea pentru aprovizionare cu marfă a firmelor de pe raza localității carantinate în intervalul orar 6.00-22.00 pe baza declaraţiei pe proprie răspundere, însoţită după caz, de copie a certificatului de înregistrare fiscală, adeverinţă de la angajator (în situaţia în care nu efectuează administratorul societăţii comerciale deplasarea) şi respectiv de documente justificative de achiziţie/transport.

Triaj observațional la intrarea în magazine

Autoritățile au interzis intrarea în satul Dobra a firmelor ce desfăşoară activităţi de curierat şi care livrează/preiau comenzi la/de la cetăţenii din satul Dobra.

În acest caz, predarea-preluarea coletelor se va efectua în zonele unde sunt amplasate filtrele structurilor Ministerului Afacerilor Interne.

Totodată, administratorii spaţiilor comerciale din zona de carantină vor asigura triajul observaţional, măsurarea temperaturii şi dezinfectarea obligatorie a mâinilor pentru persoanele care intră/ies din spaţiul comercial, informează Prefectura Dâmbovița.

Iniţial, la nivel local s-a pus problema carantinării întregii comune Dobra, însă în cele din urmă s-a decis carantinarea doar în cazul satului Dobra.

 

ȘtiiCă?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.