Dental Alliance

June 21, 2024

O femeie cu fractură la membrul inferior stâng a fost salvată de pe Masivul Ceahlău

0
YRY Residence

Go Padel Roman

Într-o intervenție de urgență care a durat câteva minute, echipele de salvare au reușit să salveze o turiștă aflată în dificultate în Masivul Ceahlău, care suferise o fractură la membrul inferior stâng. Operațiunea s-a încheiat cu succes, iar victima a fost preluată în siguranță de către autospeciala Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ) Neamț, de la Salvamont Neamt

Evenimentul a avut loc în zona Curmătura Lutul Roșu, situată pe DJ 155 F, o zonă cunoscută pentru traseele sale de drumeție și peisajele impresionante. Turista, al cărei nume nu a fost dezvăluit, se afla într-o excursie pe munte când, din nefericire, a suferit o fractură la membrul inferior stâng într-un moment de neatenție.

La fața locului s-au deplasat rapid echipele de salvare ale Salvamont Neamț, echipate corespunzător pentru astfel de intervenții. Membrii echipei medicale au acordat imediat îngrijiri de prim ajutor turiștei rănite și i-au imobilizat fractura, asigurându-se că aceasta este în condiții stabile înainte de a fi transferată în autospeciala de intervenție.

Cu mare abilitate și profesionalism, membrii echipei de salvare au coborât cu turista pe traseele montane dificile, acordându-i în permanență asistență și confort în timpul coborârii. După o strădanie considerabilă, turișta a fost predată în siguranță autospecialei SAJ Neamț, care a pornit rapid spre cea mai apropiată unitate medicală pentru tratamentul ulterior.

Reprezentanții SAJ Neamț au subliniat importanța planificării atente și a intervenției prompte în astfel de situații de urgență. Echipa de salvare a demonstrat, încă o dată, profesionalismul și dedicarea lor față de siguranța și bunăstarea turiștilor care se aventură în zona muntoasă a județului.

Este important de menționat că turismul montan presupune întotdeauna anumite riscuri și că este esențial ca turiștii să fie bine pregătiți și să respecte regulile de siguranță în timpul excursiilor lor.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.